Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Ο Τραμπ σάρωσε σε τρεις πολιτείες στις εσωκομματικές εκλογές


 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε επίδειξη δύναμης στις εσωκομματικές εκλογές ακόμη τριών πολιτειών! Και συνεχίζει απτόητος τον αγώνα του με.. αέρα υπεροχής έναντι των αντιπάλων του.

Ο Τραμπ πρώτευσε σε Μιζούρι και Μίσιγκαν αλλά και Άινταχο, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο στην εξασφάλιση του χρίσματος της παράταξής του, ώστε να είναι και τυπικά ο υποψήφιός της στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ! Με στόχο κατόπιν να αναμετρηθεί με παράσταση νίκης μάλιστα απέναντι στον Μπάιντεν.
Στο Μιζούρι, ο Τραμπ συνέτριψε την μοναδική αντίπαλό του στην κούρσα, Νίκι Χέιλι, κερδίζοντας όλες τις ψηφοφορίες στην πολιτεία, όπως ανέφερε η εφημερίδα New York Times. Στο Μίσιγκαν, ο Τραμπ εξασφάλισε (με 98%) και τους 39 εναπομείναντες αντιπροσώπους στο συνέδριο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Ο πρώην πρόεδρος είχε ήδη εξασφαλίσει ακόμη 16 αντιπροσώπους στην συγκεκριμένη πολιτεία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ψήφιζαν επίσης χθες στο Άινταχο, τρίτη πολιτεία, όπου το αποτέλεσμα αναμενόταν με αγωνία, δείχνοντας ξανά την υπεροχή Τραμπ. Ως τώρα, ο Τραμπ έχει σαρώσει σε όλες τις εσωκομματικές ψηφοφορίες που έχουν διεξαχθεί (Άιοβα, Νιου Χάμσιρ, Νεβάδα, Παρθένες Νήσοι, Νότια Καρολίνα, πλέον Μίσιγκαν και Μιζούρι). Όλα αυτά πριν την “Σούπερ Τρίτη”, 5η Μαρτίου, δηλαδή το κρίσιμο ραντεβού στο οποίο διεξάγονται ταυτόχρονα ψηφοφορίες σε 15 πολιτείες και μια αμερικανική περιοχή.

Όλοι οι πολιτικοί αναλυτές προεξοφλούν ότι στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου θα δοθεί η ρεβάνς και η «μονομαχία» ανάμεσα στον Δημοκρατικό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν και τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου