Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

«Εφημερίδα των Συντακτών»: Τα αυθεντικά ηχητικά από τα Τέμπη και η επίμαχη φράση που λείπει



Τα δύο «αυθεντικά ηχητικά ντοκουμέντα» από την τραγωδία των Τεμπών, δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών», με φόντο την αποκάλυψη της εφημερίδας «Το Βήμα», που κάνει λόγο για αλλοίωση των διαλόγων μεταξύ του σταθμάρχη Λάρισας και του μηχανοδηγού του μοιραίου Intercity το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Η αποκάλυψη έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα, ενώ αύριο αναμένεται να κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ η πρόταση δυσπιστίας και να ακολουθήσει η προβλεπόμενη συζήτηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με την Εφ.Συν., στο ένα απ’ αυτά τα ηχητικά ντοκουμέντα ακούγεται ο σταθμάρχης Λάρισας να αναφέρεται σε ένα μηχανοδηγό με το όνομα «Σωτήρης». Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Βήματος» πρόκειται για οδηγό τοπικού συρμού, που κινήθηκε κανονικά.

Όμως από το ηχητικό που είδε το φως της δημοσιότητας τις πρώτες ώρες απ’ την τραγωδία λείπει η επίμαχη αναφορά στο όνομα «Σωτήρης». Αντιθέτως ακούγεται κατευθείαν η φράση «Βασίλη, σε ακούω» και αμέσως μετά «φεύγεις, φεύγεις». Αφηνόταν, δηλαδή, να εννοηθεί πως ο σταθμάρχης απευθυνόταν στον μηχανοδηγό του μοιραίου τρένου, σύμφωνα με την Εφ.Συν.

Το πρώτο ηχητικό

Στο πρώτο ηχητικό απ’ τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, ο διάλογος είναι ο εξής:

– Η Λάρισα ακούει;
– Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως είσοδο, φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων.
– Ευχαριστούμε πολύ.

Το δεύτερο ηχητικό

Στο δεύτερο ηχητικό ακούγεται η παρακάτω συνομιλία:

-Βασίλη, Σωτήρη πάμε
-Βασίλη, σε ακούω
-Φεύγεις, φεύγεις
-Έγινε, καλό βράδυ
-Καλή συνέχεια

Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου