Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Διδυμότειχο: Οικογένειες ζουν μέσα σε σπηλιές - Κάποιες κατοικούν εκεί 20 χρόνιαΛίγες ημέρες μετά την είδηση πως οικογένεια στην Κόρινθο ζει κάτω από πρωτόγονες συνθήκες ακόμα μια παρόμοια είδηση βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Εδώ και χρόνια, πέντε οικογένειες στο Διδυμότειχο ζουν σε σπηλιές, κάτω από πρωτόγονες συνθήκες. Δεν το επέλεξαν όμως όπως στην περίπτωση της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» στην Ορεινή Κορινθία.

Ο δήμαρχος της πόλης τονίζει πως οι οικογένειες έφτασαν στην περιοχή πριν χρόνια για να μείνουν σε καινούριες κατοικίες που θα τους παραχωρούνταν. Αυτό, όμως, δεν συνέβη και παρέμειναν στις σπηλιές. Πολλές από αυτές τις οικογένειες ζουν εκεί για πάνω από 20 χρόνια ενώ ανάμεσά τους είναι και μία 16χρονη κοπέλα.

Το λάθος της τοπικής Αρχής

Πριν από χρόνια, μερικές οικογένειες μεταφέρθηκαν μέσω ενός προγράμματος σε σπίτια πρόχειρης κατασκευής. Η τοπική Αρχή όμως είχε κάνει λάθος και συμπεριέλαβε και οικογένειες οι οποίες δεν ήταν δικαιούχοι, με συνέπεια αυτές οι οικογένειες να παραμείνουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Ο δήμαρχος της πόλης Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου με παρέμβασή του στο Mega ανέφερε: «Κάποιες οικογένειες έμειναν. Έχουμε πέντε οικογένειες εκεί, που μέσα από το ένα πρόγραμμα θα έχουμε 57 καινούριες κατοικίες όπου θα μεταφερθούν αυτές οι οικογένειες. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου φροντίζουν για την ανάγκη των ανθρώπων αλλά πολλές φορές δεν ενοχλεί τους ίδιους να ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Στο Διδυμότειχο υπάρχουν και φθηνά ενοίκια αλλά έχουν επιλέξει να μείνουν εκεί. Αλλά εμείς επειδή δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι τρέχουμε αυτό το πρόγραμμα».megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου