Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Μήνυμα σοκ Ρωσίας: H Ουκρανία θα εξαφανιστεί, παράδοση άνευ όρων - Προέλαση στο Chasiv Yar – Χωρίς στόχο 40 Storm ShadowΤο τρομοκρατικό χτύπημα της Ουκρανίας και των ΗΠΑ στο Δημαρχείο Crocus της Μόσχας θα αποτελεί σημείο καμπής στην Ουκρανική σύγκρουση…

Οι Ουκρανοί εν μέσω σοκ στην Ρωσική κοινωνία με σχεδόν 143 νεκρούς επιχείρησαν επίθεση στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας με 40 πυραύλους Storm Shadow αλλά το αποτέλεσμα ήταν ασήμαντα χτυπήματα…
Πολλοί πύραυλοι κατερρίφθησαν και όσοι πέρασαν την Ρωσική αεράμυνα δεν βρήκαν στόχο, όπως αποδεικνύεται από τις δορυφορικές εικόνες…
Για τους Ρώσους το τρομοκρατικό χτύπημα συντονίστηκε από τις Ουκρανικές Μυστικές Υπηρεσίες και τις ΗΠΑ και οι Ρώσοι έστειλαν ένα μήνυμα σοκ…
Η Ουκρανία δεν μπορεί να μείνει ανεξάρτητο κράτος, θα εξαφανιστεί… ήδη πολλοί τονίζουν ότι ανατολικά του Δνείπερου Ποταμού που διαπερνάει στην μέση την Ουκρανία θα το καταλάβουν οι Ρώσοι και δυτικά του Δνείπερου ποταμού και σε βάθος 200 χιλιομέτρων θα δημιουργήσουν αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη….
Κοινώς όλη η Ουκρανία…
Επίσης οι Ρώσοι δεν συζητούν τίποτε άλλο πέραν από παράδοση άνευ όρων του Ουκρανικού στρατού…
Σε στρατιωτικούς όρους το μεγάλο παιχνίδι παίζεται δυτικά του Bakhmut όπου οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς την κρίσιμη στρατηγικά πόλη Chasiv Yar (Τσασίβ Γιαρ).

Οι Ρώσοι προελαύνουν στην κρίσιμη στρατηγικά πόλη των Ουκρανών Chasiv Yar – Μεγάλη νίκη εάν την καταλάβουν προσεχώς

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να πλησιάζουν στα περίχωρα του Chasiv Yar, στην περιφέρεια του Donetsk με στόχο τγην περικύκλωση και κατάληψη τους επόμενους μήνες.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το Chasiv Yar με βάση τα διαθέσιμα οπτικά στοιχεία και οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα περαιτέρω προς και μέχρι τα περίχωρα του οικισμού.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε στις 23 Μαρτίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Ivanivske (δυτικά του Bakhmut και αμέσως ανατολικά του Chasiv Yar).
Η κατάληψη του Chasiv Yar θα πρόσφερε στις ρωσικές δυνάμεις σημαντικά επιχειρησιακά οφέλη
Η ρωσική κατάληψη του Chasiv Yar και των γύρω περιοχών θα εξασφάλιζε περαιτέρω τη νοτιοδυτική πλευρά της ρωσικής πρώτης γραμμής στην περιοχή Bakhmut-Soledar, η οποία εδώ και πολύ καιρό ήταν στόχος.
Μια ρωσική κατάληψη του Chasiv Yar και προέλαση βόρεια και νότια του οικισμού θα ωθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις πιο μακριά από τις ρωσικές χερσαίες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) στην περιοχή Bakhmut.
Μια ρωσική κατάληψη του Chasiv Yar πιθανότατα θα ωθούσε τις ουκρανικές δυνάμεις έξω από το βεληνεκές πυροβολικού ενός τμήματος του αυτοκινητόδρομου E40 ανατολικά του Bakhmut και οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα θα πρέπει να αναπτύξουν πυροβολικό σε περιοχές άμεσης πρώτης γραμμής για να αποτρέψουν τη ρωσική επιμελητεία κατά μήκος του μεγαλύτερου μέρους του αυτοκινητοδρόμου T-05-13 (Soledar-Bakhmut-Horlivka).
Το Chasiv Yar θα πρόσφερε επίσης στις ρωσικές δυνάμεις διαδρομές προέλασης προς την Kostyantynivka, το νότιο άκρο ενός μεγάλου αστικού οικισμού στην Περιφέρεια του Donetsk που η Ρωσία θεωρούσε από καιρό ως σημαντικό επιχειρησιακό στόχο στην Ουκρανία.
H προέλαση μέσω του Chasiv Yar παρέχουν μια πιο άμεση διαδρομή προς αυτόν τον αστικό οικισμό από πιθανές διαδρομές προέλασης από τα νότια κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου H-20 από την Avdiivka ή από τα νοτιοδυτικά από την περιοχή Toretsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν και απέτυχαν να διεξαγάγουν μια ευρεία σαρωτική επιχειρησιακή περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων στην Περιφέρεια του Donetsk την άνοιξη του 2022 που επικεντρώθηκε στην κατάληψη του ουκρανικού προπύργιου του Slovyansk (μία από τις μεγαλύτερες πόλεις σε αυτόν τον αστικό οικισμό).
Η ρωσική διοίκηση μπορεί να σκοπεύει να επαναλάβει έναν εκτεταμένο ελιγμό και η προέλαση δυτικά του Chasiv Yar θα θέσει περαιτέρω όρους για αυτήν την πιθανή μεγαλύτερη επιθετική επιχείρηση.
Μια ρωσική κατάληψη του Chasiv Yar θα ήταν πιο σημαντική επιχειρησιακά από την κατάληψη της Avdiivka.

Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο – Συναγερμός για αεροπορική επίθεση σε 6 επαρχίες της Ουκρανίας

Ισχυρές εκρήξεις καταγράφηκαν νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 25/3 το πρωί στο Κίεβο ενώ συναγερμός για αεροπορική επίθεση ήχησε σε 6 επαρχίες της Ουκρανίας.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου, ενώ όπως αναφέρεται συντρίμμια από πύραυλο έπεσαν σε συνοικία της πρωτεύουσας και ένα κτήριο κατοικιών υπέστη ζημιές.
Οι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για δύο τραυματίες.
Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε δύο ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους πάνω από το Κίεβο και ότι οι πύραυλοι αυτοί εκτοξεύτηκαν από την Κριμαία.
Πέρα από το Κίεβο, συναγερμός για αεροπορική επίθεση σήμανε στις περιφέρειες Οδησσού, Dnepropetrovsk, Nikolaev, Cherkasy και Kirovograd.

Kuleba (Ουκρανός ΥΠΕΞ): Θέλουμε ισχυρότερη αντιαεροπορική άμυνα

«Δεν υπάρχουν ωμότητες που οι Ρώσοι μπάσταρδοι δεν θα διαπράξουν, περιλαμβανομένης απόπειρας πλήγματος με βαλλιστικό πύραυλο στην καρδιά μιας πόλης πολλών εκατομμυρίων κατοίκων.
Αυτή είναι μια υπενθύμιση ότι η Ουκρανία έχει άμεση ανάγκη από περισσότερη αντιαεροπορική άμυνα, κυρίως συστήματα Patriot και πυραύλους που μπορούν να απωθήσουν οποιαδήποτε ρωσική επίθεση» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Χ ο Ουκρανός ΥΠΕΞ με αφορμή την επίθεση στο Κίεβο.

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν ουδέτερες ζώνες στην Ουκρανία – Το Ουκρανικό κράτος θα εξαφανιστεί

Η Ρωσία θα δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας στο ουκρανικό έδαφος για να αποτρέψει τις επιθέσεις με πυραύλους, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Δεν θα υπάρχει πλέον ουκρανικό κράτος.
Όλοι όσοι μίλησαν για την ανάγκη να δοθούν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις όπλα μεγάλου βεληνεκούς θα φταίνε γι' αυτό.
Όπως έχει ήδη πει ο Putin, θα δημιουργηθούν ζώνες προστασίας στην Ουκρανία.
Οι διαστάσεις τους θα αντιστοιχούν στη μέγιστη απόσταση που μπορούν να πετάξουν οι καλύτεροι δυτικοί πύραυλοι», προέβλεψε ο ειδικός.
Όπως σημείωσε ο Scott Ritter, η Ουκρανία θα μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει αν η Δύση δεν είχε προσπαθήσει να την οπλίσει με τα θανατηφόρα συστήματα κρούσης της.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία θα πρέπει να κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των ρωσικών πόλεων. Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Medvedev, μιλώντας για την υγειονομική ζώνη στην Ουκρανία, είπε ότι λαμβάνοντας υπόψη την προμήθεια όπλων μεγάλης εμβέλειας, θα πρέπει να περάσει κατά μήκος των συνόρων του Lviv, αυτά θα είναι τα νέα ασφαλή σύνορα της «χώρας 404».

Asia Times: Η Ουκρανία θα χάσει εδάφη, ζώνη ασφαλείας έως την ανατολική όχθη του Δνείπερου

Οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία θα οδηγήσουν σε απώλεια των εδαφών της και στη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας έως την ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου υποστηρίζουν σε δημοσίευμα τους οι Asia Times.
«Στην τρέχουσα φάση της σύγκρουσης, οποιοδήποτε αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων θα αφήσει τη Ρωσία με τις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, τις οποίες έχει ήδη προσαρτήσει, και επίσης πιθανότατα θα οδηγήσει στην εμφάνιση μιας ζώνης ασφαλείας που θα φτάσει στην ανατολική όχθη του Δνείπερου» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ότι ο στόχος του ΝΑΤΟ για νίκη της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης, δεν πρόκειται να επιτευχθεί.
Όπως αναφέρεται, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σχεδόν εξαντληθεί πλήρως από στρατεύματα και πυρομαχικά τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις έχουν όλα όσα χρειάζονται για να νικήσουν τους Ουκρανούς.

Politico: Ολοένα και περισσότερο Ουκρανοί δεν πιστεύουν σε νίκη επί της Ρωσίας

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στην Ουκρανία είναι απαισιόδοξοι όσον αφορά το ενδεχόμενο η Ουκρανία να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία αναφέρει το Politico.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απαισιοδοξία για την έκβαση της σύγκρουσης αυξάνεται και ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων αμφιβάλλει ότι η Ουκρανία είναι ικανή να νικήσει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Όπως επισημαίνεται, η έκρηξη του πατριωτικού αισθήματος μεταξύ των Ουκρανών έχει εξασθενίσει καθώς η σύγκρουση βρίσκεται στον τρίτο χρόνο της, και ολοένα και περισσότεροι Ουκρανοί σκοτώνονται ή επιστρέφουν στα σπίτια τους τραυματισμένοι.
Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 21 Μαρτίου ο Ουκρανός πρωθυπουργός Denis Shmygal υποστήριξε ότι το Κίεβο πιστεύει ότι είναι αδύνατο να τερματιστεί η σύγκρουση στρατιωτικά.
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει περισσότερους από 444.000 στρατιώτες από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο του 2022 και ότι χάνουν κατά μέσο όρο πάνω από 800 άνδρες την ημέρα από τις αρχές του 2024.

Sergey Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Ο Ουκρανικός στρατός πρέπει να επαναλάβει το εγχείρημα της Βέρμαχτ «στο Βόλγα»

Ο ουκρανικός στρατός πρέπει να επαναλάβει την επίθεση των Γερμανικών στρατευμάτων, που το 1942 προσπάθησαν να αποκτήσουν ερείσματα στο Βόλγα και να καταλάβουν το Στάλινγκραντ, δήλωσε ο απόστρατος Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Sergei Krivonos.
"Τουλάχιστον να φτάσουμε στο Βόλγα.
Θα ήταν ωραίο να πάμε εκεί στο Βόλγα.
Εάν είναι από την περιοχή του Luhansk τότε δεν είναι μακριά.
Με το παράδειγμα της γερμανικής επίθεσης του 1942, αυτό μπορεί να οργανωθεί αρκετά γρήγορα"
Αξιωματούχοι της Ουκρανίας και στρατιωτικοίκάνουν τακτικά απεχθή δηλώσεις για τη Ρωσία
Έτσι, ο πρώην επικεφαλής της SBU, συνταγματάρχης Igor Smeshko, υποστήριξε ότι υπήρχε μια ουκρανική «αυτοκρατορία» που φέρεται να έφερε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τον χριστιανισμό στους «ευρασιατικούς χώρους» μέχρι το Βλαδιβοστόκ.
Η γερμανική διοίκηση σχεδίαζε το καλοκαίρι του 1942 να νικήσει τα σοβιετικά στρατεύματα στα νότια της ΕΣΣΔ, να καταλάβει τις πετρελαϊκές περιοχές του Καυκάσου, τις πλούσιες αγροτικές περιοχές του Don, να διακόψει τις επικοινωνίες που συνδέουν το κέντρο του κράτους με τον Καύκασο και να δημιουργήσουν συνθήκες για τον τερματισμό του πολέμου.
Αυτό το σχέδιο ματαιώθηκε από τη σοβιετική διοίκηση.
Ως αποτέλεσμα της Μάχης του Στάλινγκραντ, που ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου 1942, και χάρη στις αντεπιθέσεις του Κόκκινου Στρατού, κατέστη δυνατό να περικυκλωθούν 22 μεραρχίες της Βέρμαχτ που αριθμούσαν 300 χιλιάδες στρατιώτες.
Η εντελώς αποκλεισμένη γερμανική ομάδα, με διοικητή τον Στρατάρχη Φρίντριχ Πάουλους, συνθηκολόγησε στις αρχές Φεβρουαρίου 1943.
Η Μάχη του Στάλινγκραντ σηματοδότησε την αρχή μιας θεμελιώδους καμπής στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Pechat (Σερβικό ΜΜΕ): Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει πλατφόρμα κατά της Ρωσίας στα Βαλκάνια, θα ξεσπάσει πόλεμος... λόγω αποτυχιών στην Ουκρανία

Η Δύση προετοιμάζει μια νέα αντιρωσική πλατφόρμα στα Βαλκάνια λόγω της αποτυχημένης στρατιωτικής εκστρατείας στην Ουκρανία, γράφει η σερβική εφημερίδα Pechat.
"Υπάρχουν ήδη πολλές ενδείξεις ότι η αποτυχία της Δύσης στην ουκρανική σύγκρουση αυξάνει τις πιθανότητες για νέο πόλεμο στα Βαλκάνια.
Σοβαρές προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η προπαγάνδα μεταδίδει ότι η Σερβία και οι Σέρβοι αποτελούν σοβαρή απειλή και είναι πιθανοί επιτιθέμενοι.
Η στρατιωτική παρουσία επεκτείνεται στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη», αναφέρει η Pechat.
Σημειώνεται ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θέλει να δημιουργήσει μια πλήρως ελεγχόμενη πλατφόρμα για αντιρωσικές ενέργειες, αφού αυτό δεν κατέστη δυνατό στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την Pechat, αρκεί να θυμηθούμε τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Biden και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης στην περιοχή.
Έτσι, ο Biden έθεσε προηγουμένως το ερώτημα: «Αν γυρίσουμε την πλάτη μας στην Ουκρανία, τι θα γίνει με τα Βαλκάνια;»
O επικεφαλής του ΝΑΤΟ, υποστήριξε ότι μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία, μπορεί να ξεκινήσει ένοπλη σύγκρουση στα Βαλκάνια.
"Όλες οι άλλες δηλώσεις Αμερικανών και Ευρωπαίων ηγετών περιστρέφονται γύρω από μια ιδέα: είναι απαραίτητο να τεθεί πλήρως η περιοχή υπό πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Στην ουσία, αυτό σημαίνει χτύπημα με κάθε μέσο κατά της Σερβίας" τόνισε η Pechat.
Ο πρώην επικεφαλής της Σερβικής Υπηρεσίας Ασφάλειας και Πληροφοριών, Alexander Vulin, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ και η Δύση στο σύνολό της θέλουν να κάνουν το Βελιγράδι να αλλάξει πορεία εξωτερικής πολιτικής.
Σύμφωνα με τον Alexander Vulin, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες δεν θέλουν μια ελεύθερη Σερβία.
Θέλουν την Σερβία να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, να αποκηρύξει τη Δημοκρατία Σέρπσκα, να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στη συνέχεια να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, κατέληξε ο Alexander Vulin.

Stephen Gardner (Αμερικανός Δημοσιογράφος): Η ρητορική των ΗΠΑ για την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο Crocus θυμίζει Nord Streams

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden δήλωσε αμέσως ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Μόσχας, κάτι που θυμίζει τη ρητορική της μετά το χτύπημα στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Stephen Gardner.
«... Η Ρωσία λέει τώρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αποκαλύψουν όποια πληροφορία έχουν σχετικά με αυτήν την τρομοκρατική επίθεση και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, είπε αμέσως: «Ξέρουμε σίγουρα ότι δεν είναι η Ουκρανία!», σημείωσε ο Stephen Gardne.
Όπως σημείωσε ο Gardner, κανείς δεν γνωρίζει ακόμη με βεβαιότητα για την ενοχή ή την αθωότητα της Ουκρανίας.
«Αλλά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είπαν: «Ξέρουμε με βεβαιότητα ότι δεν είναι Ουκρανία», μου θυμίζει το περιστατικό όταν ο Biden έδωσε εντολή να ανατιναχτεί ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 και την επόμενη κιόλας μέρα oι δικοί του είπαν: "Δεν ξέρουμε ποιος ήταν, αλλά ξέρουμε σίγουρα ότι δεν ήταν η Ουκρανία" ΄όλα αυτά δεν είναι αξιοπρίεργα;
Ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας δήλωσε σε ενημέρωση μέσων ενημέρωσης ότι ο Λευκός Οίκος δεν βλέπει καμία ένδειξη ότι η Ουκρανία ή οι Ουκρανοί εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία.
Τις επόμενες ημέρες, άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν παρόμοιες δηλώσεις.
Η επίσημη εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Adrienne Watson, δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris έκανε την ίδια δήλωση, κατηγορώντας την τραγωδία στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Παρόμοια ρητορική μοιράζονται πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία, επικαλούμενα αξιωματούχους, αναφέρουν ότι αυτή η ισλαμιστική ομάδα ευθύνεται για την τραγωδία.
Επισήμως, η ρωσική πλευρά δεν επιβεβαίωσε αυτή την εκδοχή.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση, οποιαδήποτε αιτιολόγηση του Κιέβου από την Ουάσιγκτον θα πρέπει να θεωρείται ως απόδειξη.
Σύμφωνα με τον Putin, βρέθηκαν και συνελήφθησαν και οι τέσσερις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης - προσπάθησαν να διαφύγουν και κινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου τους ετοίμασαν ένα «παράθυρο» στην ουκρανική πλευρά για να περάσουν τα σύνορα.
Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι πρόκειται για αλλοδαπούς.
Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι συνολικά 11 άτομα συνελήφθησαν και οι δυνάμεις ασφαλείας εργάζονται για να αποκαλύψουν ολόκληρη τη βάση των τρομοκρατών.
Σύμφωνα με την FSB, τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους τρομοκράτες προετοιμάστηκαν εκ των προτέρων σε μια κρύπτη.

Dogu Perincek (Αρχηγός Τουρκικού Κόμματος Vatan): Οι ΗΠΑ και ο Biden βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus για 3 λόγους

Ο αρχηγός του τουρκικού κόμματος Vatan (Πατρίδα), Dogu Perincek, πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο πρόεδρος Biden προσωπικά βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο Crocus στην περιοχή της Μόσχας.
Η «Μητέρα Πατρίδα» είναι ένα αριστερό κόμμα, που στέκεται στις θέσεις του πρώτου προέδρου της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και έχει αντιδυτικό και αντιαμερικανικό προσανατολισμό.
Το κόμμα θεωρεί τον εαυτό του διάδοχο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Εργατών και Αγροτών, που δημιουργήθηκε το 1919.
Δεν εκπροσωπείται στο τουρκικό κοινοβούλιο, αλλά είναι μια δύναμη με επιρροή.
"Με τον μεγεθυντικό φακό του Nat Pinkerton στο χέρι, κορυφαίοι και Τούρκοι ειδικοί στον τομέα της τρομοκρατίας άρχισαν να αναζητούν και να συζητούν τα δακτυλικά αποτυπώματα της τρομοκρατικής οργάνωσης που πραγματοποίησε την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.
Αυτή είναι αναμφίβολα μια "αποστολή ασφαλείας".
Η ασφάλεια είναι τα "καρφιά" και κυνόδοντες του αμερικανικού βαθέως κράτους"...
Η φλυαρία για την ταυτότητα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης καλύπτει στην πραγματικότητα τον τρομοκρατικό μηχανισμό του Biden", δήλωσε ο Dogu Perincek.
Σύμφωνα με τον Dogu Perincek, υπάρχουν τρεις λόγοι που δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Biden προσωπικά βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Μόσχας.
Για τρεις λόγους: πρώτον, για να σύρει την Ευρώπη στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Στη Γαλλία και τη Γερμανία, για να συσπειρωθούν οι νέοι που πάνε στο θάνατο, χρειαζόμαστε φάρμακα που είναι πιο αποτελεσματικά από τα «τύμπανα του πολέμου».
Αλλά σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, τα εθνικιστικά κόμματα όπως η Le Pen και το Εναλλακτικό Κόμμα, που είναι φιλικά προς τη Ρωσία και αντίθετα στον έλεγχο των ΗΠΑ, ενισχύονται και έρχονται στην εξουσία.
Σε αυτή την κατάσταση, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται μεγάλες προκλήσεις», σημείωσε ο πολιτικός.
Δεύτερον, σύμφωνα με τον Perincek, να εμποδίσει την άνοδο του Trump στην εξουσία.
"Έτσι, ο Trump έχει περάσει την κόκκινη γραμμή του αμερικανικού βαθέως κράτους και τώρα οι συνωμοσίες του εξωτερικού πρέπει να αντεπιτεθούν.
Τρίτον, ίσως, να σύρουν τη Ρωσία σε εσωτερικές διαμάχες".

Military TV: Οι βόμβες ολίσθησης FAB-1500 διορθώνονται από απόσταση που θεωρείται αδύνατο - Οι Ρώσοι έχουν ένα απίστευτο όπλο

Η πτήση της ρωσικής εναέριας βόμβας FAB-1500 προσαρμόζεται από μια απόσταση που προηγουμένως θεωρούνταν ανέφικτη για αυτόν τον τύπο όπλου, ανέφερε το κανάλι Military TV.
"Οι αεροδυναμικές βελτιώσεις στο FAB-1500 δεν ήταν απλώς επιδερμικές.
Ενίσχυσαν τη στόχευση από αποστάσεις που προηγουμένως θεωρούνταν ανέφικτες.
Αυτό δεν είναι ένα συμβατικό όπλο καταστροφής, αλλά ένα στρατηγικό εργαλείο ικανό να εκτελεί χειρουργικά ακριβή χτυπήματα.
Σημειώνεται ότι η τελευταία εξέλιξη των Ρώσων μηχανικών έχει αλλάξει σημαντικά το πρόσωπο των πολεμικών επιχειρήσεων στη ζώνη ειδικής επιχείρησης λόγω των υψηλών τακτικών και τεχνικών χαρακτηριστικών της.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά εναέριες βόμβες εξοπλισμένες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) στη βορειοδυτική στρατιωτική ζώνη.
Τα μαχητικά αεροσκάφη μπόρεσαν να χτυπήσουν οχυρωμένες περιοχές χωρίς να εκτεθούν σε πυρά από εχθρικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.

Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν στην Σεβαστούπολη με 40 Storm Shadow και Neptune - Πενιχρά τα αποτελέσματα

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν κέντρο επικοινωνιών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας (BSF) στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας, και σύμφωνα με πληροφορίες έπληξαν μια αποθήκη πετρελαίου και χτύπησαν δύο αποβατικά πλοία της BSF τη νύχτα της 23ης Μαρτίου χωρίς όμως να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές.
Οι ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν πάνω από 40 πυραύλους Storm Shadow και Neptune, πυραύλους δόλωμα ADM-160 και drones κατά τη διάρκεια της επίθεσης.[

Οι πύραυλοι Storm Shadow και Neptune έχασαν στόχους στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας

Μια μέρα μετά τη μαζική επίθεση στην Κριμαία, το βράδυ της 24ης Μαρτίου, ουκρανικές στρατιωτικές πηγές δημοσίευσαν τις δορυφορικές εικόνες σε μια προσπάθεια να διαβεβαιώσουν το κοινό ότι τα πλήγματα αξίας δισεκατομμυρίων είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρές ζημιές στον ρωσικό στρατό, αλλά το βίντεο αποκάλυψε ότι το Κίεβο είπε ψέματα για τα αποτελέσματα της επίθεσης.
Το πρωί της 25ης Μαρτίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δήλωσαν επίσημα ότι δύο μεγάλα αποβατικά πλοία Yamal και Azov του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας καταστράφηκαν στη Σεβαστούπολη.
Πράγματι, οι δορυφορικές εικόνες του κόλπου της Σεβαστούπολης επιβεβαίωσαν ότι δύο πύραυλοι Storm Shadow διέρρηξαν τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας, αλλά έχασαν τους στόχους τους.
Ένας από τους πύραυλους χτύπησε την προβλήτα δίπλα στο μεγάλο πλοίο απόβασης.
Ένας άλλος πύραυλος έπληξε μια άδεια αποβάθρα.
Δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των ναυτικών κατά την απεργία στα πλοία στο λιμάνι.
Είναι προφανές ότι ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να καταστρέψει αυτά τα πλοία παρά τη μαζική δαπανηρή επίθεση
Ένας άλλος στόχος ήταν ένα κτίριο που βρισκόταν στην οδό Rudnev στη Σεβαστούπολη.
Το κτίριο φέρεται να είναι μια παλιά στρατιωτική βάση που στο παρελθόν φιλοξενούσε μονάδα υποστήριξης επικοινωνιών της Ουκρανίας.
Ένας πύραυλος προκάλεσε ζημιές στο κτίριο, αλλά δεν υπήρξαν θύματα.
Γενικά, αρκετοί πύραυλοι Storm Shadow κατάφεραν να διαρρήξουν τη ρωσική αεράμυνα, αλλά ο ουκρανικός στρατός και το ΝΑΤΟ ήταν άτυχοι παρά όλη την αναγνωριστική υποστήριξη από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που αναπτύχθηκαν κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Η αποτελεσματικότητα της πιο μαζικής πυραυλικής επίθεσης στην Κριμαία αποδείχθηκε πολύ μέτρια.


www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου