Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (vid)




Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε, o Βασιλείου (που βρήκε δίχτυα σε ματς πρωταθλήματος μετά από 4 χρόνια) ισοφάρισε και ο Μιλιάζες με πέναλτι έδωσε στον Λεβαδειακό μια τεράστια νική-ανάσα (2-1) όσο αφορά την μάχη της σωτηρίας! Απομακρύνεται ο στόχος των πλέι οφ για τους Γιαννιώτες.



Ηταν 27 Νοεμβρίου όταν ο Λεβαδειακός κέρδισε για τελευταία φορά (τότε τον Ηρακλή με 3-0) και έτσι είχε βρεθεί – και παραμένει ακόμα – σε δύσκολη θέση. Πλέον όμως μπορεί να αισιοδοξεί, καθώς μετά το 2-1 επί του ΠΑΣ όχι μόνο έβαλε φρένο στο σερί 12 αγώνων που αγνοούσε τη νίκη, αλλά παράλληλα ξεκόλλησε από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι μεν γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 4-3-3 χωρίς να έχουν κλασικό σέντερ φορ, οι δε φιλοξενούμενοι με 4-2-3-1 αλλά και με «διάθεση» ο Βιδάλ να είναι στην ίδια ευθεία με τον Κόντε ώστε να γίνεται 4-4-2. Μόλις στο 9' οι Βοιωτοί κλήθηκαν να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους λόγω της αναγκαστικής αλλαγής του Καραμπουέ, σε μία κίνηση όμως που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση, καθώς μπήκε ο Βασιλείου.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, η αναμέτρηση άρχισε να αποκτά ρυθμό και να γίνονται εκατέρωθεν φάσεις. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ήταν ένα... κλικ καλύτερος χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο Λεβαδειακός δεν απειλούσε και τελικά, άνοιξε το σκορ στο 23' με ένα καταπληκτικό γκολ του Κόντε. Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να ελέγχουν τον αγώνα, αλλά στο 39' η αμυντική τους λειτουργία σε δικό τους κόρνερ ήταν τραγική, ο Τόνι Σίλβα βγήκε στην αντεπίθεση και ο Βασιλείου σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 1.461 ημέρες. Ο Ελληνας φορ αγνοούσε το γκολ από τις 26 Ιανουαρίου του 2013 και έκτοτε σε 55 αγώνες της Σούπερ Λιγκ ήταν «άσφαιρος» (ενδιάμεσα είχε βρει δίχτυα σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου του Παναιτωλικού με τον Εργοτέλη), όμως τώρα... έσπασε την γκαντεμιά και ισοφάρισε.

Ο Πετράκης ήδη είχε διαγνώσει πως στον άξονά του κάτι δεν πάει καλά και για αυτό προχώρησε στην αλλαγή του Βιδάλ με τον Γιάκο, τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού κύλησαν με την ομάδα του να έχει τον έλεγχο και στο 54' απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο αργότερα (57') ο Κούτρης ανέτρεψε τον Τόνι Σίλβα μέσα στην περιοχή του, ο Μιλιάζες ευστόχησε από την άσπρη βούλα και το παιχνίδι είχε έρθει «τούμπα». Πλέον στον Λεβαδειακό άρχισαν να παίζουν με τον χρόνο. Θωράκισαν την άμυνά τους «γέμισαν» παίκτες τα καρέ του Ναμάσκο, έκλεισαν διαδρόμους και κράτησαν το υπέρ τους σκορ μέχρι το τέλος.

MVP: Ο Τόνι Σίλβα. «Εφτιαξε» το πρώτο γκολ, πήρε το πέναλτι και στις αντεπιθέσεις ήταν κίνδυνος θάνατος. Ο 24χρονος εξτρέμ κερδίζει με σχετική άνεση το βραβείο του κορυφαίου.

Στο ύψος του: Ο Βασιλείου. Και μόνο ότι σκόραρε μετά από 1.461 ημέρες και η επιστροφή του στα γκολ συνδυάστηκε με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για τον Λεβαδειακό, τον φέρνει στην πρώτη σειρά των διακριθέντων. Πόσο μάλιστα όταν η εν γένη παρουσία του ήταν αρκετά καλή και δεν «είχε» μόνο το γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Βιδάλ. Εγινε αλλαγή πολύ νωρίς και προφανώς γιατί ο Πετράκης περίμενε κάτι διαφορετικό από εκείνον. Ο νεαρός δεν δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή στο πρόσωπό του.

Η γκάφα: Η αντίδραση του ΠΑΣ Γιάννινα στο γκολ της ισοφάρισης του Λεβαδειακού. Από δικό του κόρνερ, ο Τόνι Σίλβα βγήκε στην αντεπίθεση και ο Βασιλείου σκόραρε.

Το «στραγάλι»: Στη «δύσκολη» απόφασή του, εκείνη του πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού, ο Σιδηρόπουλος δείχνει να έχει δίκιο. Ο Κούτρης πάει «άγαρμπα» πάνω στον Τόνι Σίλβα και τον ανατρέπει. Γενικά είχε σωστές τοποθετήσεις, σε ένα παιχνίδι που υπήρχε πάθος και πολλές στιγμές έντασης.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Μπορεί κάποιος να πει πως «μίλησε» η παράδοση, καθώς ο Λεβαδειακός έφτασε τις 13 νίκες σε 16 εντός έδρας αναμετρήσεις του με τον ΠΑΣ; Ισως. Ηταν ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό, εκατέρωθεν φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να είναι όντως πιο επιθετικοί και απειλητικοί, αλλά και τους γηπεδούχους να έχουν σωστό προσανατολισμό, κυρίως μετά το 2-1. Παιχνίδι που θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες, που αποδείχθηκε πως ήταν υπέρ των γηπεδούχων.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ναμάσκο, Βούρος (64' Κουλιμπαλί), Ουόν, Νιασέ, Μιλιάζες, Καραχάλιος (90'+1' Μεντί), Καλτσάς, Μαχαίρας, Καραμπουέ (9' Βασιλείου), Τόνι Σίλβα, Γιακουμάκης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Ναδάλες (68΄Κοζορώνης), Μιχαήλ, Μπέριος (62' Μαμπουλού), Κούτρης, Λίλα, Τζημόπουλος, Ζάιρο, Βιδάλ (32' Γιάκος), Ακόστα, Κόντε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου