Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

«Συνύπαρξη με ΠΑΣΟΚ προσκρούει στη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.»...
Στο ενδεχόμενο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς το χώρο και του κέντρου και συγκεκριμένα με το ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε η...
εκπρόσωπος Τύπου του συγκυβερνώντος κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Σε συνέντευξη στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε ότι «έχει υπάρξει μια έντιμη συμφωνία ανάμεσα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με σαφείς ιεραρχημένους στόχους, μεταξύ αυτών την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς και τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο» και ότι «οποιαδήποτε πρόταση για συνύπαρξη με το ΠΑΣΟΚ προσκρούει σε αυτό το θεμελιώδες στοιχείο αυτής της έντιμης συμφωνίας».

Αναφερόμενη στα ενδεχόμενα μέτρα προς ψήφιση σημειώνει ότι «η κοινοβουλευτική μας ομάδα και βέβαια το κίνημά μας θα αξιολογήσει συνολικά το αποτέλεσμα και θα προχωρήσει αναλόγως. Στόχος όλων μας παραμένει η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς λιτότητας με την ελληνική κοινωνία όρθια» και διευκρινίζει ότι «ενδεχόμενη μείωση του αφορολόγητου θα πρέπει να συνοδεύεται από μείωση στον ΕΝΦΙΑ, στο ΦΠΑ ή στη φορολογία επιχειρήσεων».

Η κ. Παπαδοπούλου ισχυρίστηκε ότι «ρίναι κοινή εκτίμηση -της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, ειδικά της Κομισιόν- ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, κάτι που νομίζω ότι θα δώσει τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα το 2017 και το 2018».

Τέλος, υποστήριξε πως η κυβέρνηση αποδείξει ότι μπορεί να ξεπεράσει «τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία η σημερινή κυβέρνηση μείωσε στο 3,5% από το 4,5% που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Με τα σημερινά δεδομένα της οικονομίας έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα»...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου