Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Δήμος Ζηρού: Επιστολές του Δημάρχου προς Πρωθυπουργό, Σταϊκούρα, Γεωργιάδη, Στουρνάρα για να ανακληθεί η απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό.




Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να μη κλείσει το υποκατάστημα στο Θεσπρωτικό ζητάει ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Καλαντζής.


Την παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για να ανακληθεί η απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό, ζήτησε με επιστολή του ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής.

Ακόμη ο δήμαρχος Ζηρού στο πλαίσιο εντατικοποίησης των ενεργειών για την αποτροπή ή παράταση λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος απέστειλε σχετικές επιστολές τόσο στον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, όσο και στον υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά και το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, ζητώντας τη θεσμική τους παρέμβαση.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καλαντζής επισημαίνει τις βλαπτικές συνέπειες που θα έχει για την οικονομική δραστηριότητα και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς. Επισυναπτόμενα εστάλησαν στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τόσο το ψήφισμα που ομόφωνα ενέκρινε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και υπομνήματα διαμαρτυρίας του επιχειρηματικού και επαγγελματικού κόσμου της περιοχής.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής ο οποίος την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου απάντησε με μία ιδιαίτερα αυστηρή επιστολή προς την Τράπεζα Πειραιώς, σημειώνει: “Μπορεί τα μέτρα προστασίας από τον κορωναϊό και η απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε όλη τη χώρα, να μη μας επιτρέπουν να οργανώσουμε δια ζώσης παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Τράπεζα και κινητοποιήσεις όπως πράξαμε πριν από δύο χρόνια αντιδρώντας στην απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το αντίστοιχο υποκατάστημα, ωστόσο καθημερινά αναδεικνύουμε το ζήτημα ασκούμε πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση και δίνουμε έναν πολύπλευρο αγώνα. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να αρθεί η συγκεκριμένη ανάλγητη και αρνητική απόφαση ή τουλάχιστον να επιτευχθεί παράταση της λειτουργίας του υποκαταστήματος. Γνωρίζουμε ότι προσπάθεια δεν είναι εύκολη διότι η Τράπεζα έχει πάρει τις αποφάσεις της, ωστόσο δεν καταθέτουμε τα όπλα. Τον αγώνα αυτό σας καλώ να τον δώσουμε από κοινού και με σθένος, μέχρι το τέλος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου