Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Για τον ΦΟΔΣΑ και στους Σταθμούς Μεταφόρτωσης



Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, κάθε προσπάθεια της διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου για επανεξέταση της μελέτης και των όρων του διαγωνισμού για την λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης. 




«Οι εκπρόσωποί μας έχουν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για διάλογο και σύγκλιση ώστε να υπάρξει συμφωνία και γιατί όχι μία ομόφωνη απόφαση. Το κάνουμε μακριά από κάθε είδους αντιπαράθεση ή προσωπικές αντιπαλότητες. Κάθε προσπάθεια λοιπόν προς την κατεύθυνση αυτή είναι καλοδεχούμενη. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να παγώσει την απόφαση που έλαβε και να συζητήσουμε όλοι μαζί όλες τις πτυχές του προβλήματος», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε πως στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των δημοτών και να αποφευχθούν υπέρογκες αυξήσεις μέσα σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Διευκρίνισε ότι η συζήτηση που γίνεται με τους εκπροσώπους των Δήμων του Νομού Ιωαννίνων για την δημιουργία Φορέα σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας αποσκοπεί σε αυτό ακριβώς: την μείωση του υψηλού κόστους.

«Το έχω τονίσει και το επαναλαμβάνω πως η πιθανή σύσταση ενός ΦΟΔΣΑ σε επίπεδο νομού δεν αποτελεί αυτοσκοπό ή καπρίτσιο. Εξετάζεται στη βάση μείωσης του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων» κατέληξε ο Δήμαρχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου