Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Ανοίξτε επειγόντως εστίαση και εμπορικά. Ο κόσμος δεν αποδέχεται το lockdown

 




Είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση οι απειλές συμμόρφωσης με αποδέκτες μία κουρασμένη κοινωνία και οικογένειες σε κατάσταση απελπισίας.




Για καταστρατήγηση των μέτρων από ορισμένους πολίτες έκανε λόγο ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας,ο οποίος αποκάλυψε πως μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής εστάλησαν πάνω από 1 εκατ. SMS στο 13033 για σωματική άσκηση.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Κι όμως εδώ θα έπρεπε να υπάρχει μία άλλη ανάγνωση. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την απέλπιδα προσπάθεια χιλιάδων συμπολιτών μας να αποδράσουν από την Αθήνα, οι οποίοι δημιούργησαν τεράστιο μποτιλιάρισμα, αποδεικνύει ότι το δεύτερο lockdown δεν είναι αποδεκτό. Δεν το εγκρίνει ο κόσμος παρά την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων.

Κι αυτό οφείλει να το λάβει υπόψη της η κυβέρνηση ώστε να μην παραδώσει το κόσμο έρμαια στους λαικιστές του Σύριζα.

Διαφωνούμε κάθετα με την διατύπωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα>


«Αυτή η καταστρατήγηση θα βρει απέναντι τους ελέγχους που θα είναι εκτεταμένοι και σκληροί. Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθούν τις οδηγίες για να βγούμε πιο γρήγορα από το lockdown», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πέτσας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για την αυστηρή τήρηση των μέτρων, ώστε το lockdown να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων που ανακοινώθηκε. «Ας τηρήσουμε τα μέτρα. Ας μην ψάχνουμε συνεχώς αφορμές για να τα παρακάμψουμε. Ας μείνουμε για λίγο μακριά από φίλους και συγγενείς για να μπορέσουμε τελικά να είμαστε πολύ περισσότερο μαζί», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Όπως είπε χρειάζεται ατομική ευθύνη και κρατική επαγρύπνηση, επισημαίνοντας πως θα γίνονται τακτικοί έλεγχοι και «ανεύθυνες συμπεριφορές όπως το πάρτι σε ξενοδοχείο θα εντοπίζoνται».

Είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση οι απειλές με αποδέκτες μία κουρασμένη κοινωνία και οικογένειες σε κατάσταση απελπισίας.

Αυτό που χρειάζεται εδώ και τώρα είναι στοχευμένοι απεγκλωβισμοί από το ολικό lockdown που φθείρει επικίνδυνα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

«Η παρατεταμένη κρίση και η κόπωση της κοινωνίας ροκανίζει τις πιθανότητες για εκλογές στο τέλος της τετραετίας», εκτιμά με συνέντευξή του στο iEidiseis και τον κ. Βασίλη Σκουρή ο κ. Νίκος Μαραντζίδης.

-Η παρατεταμένη κατάσταση κρίσης, τόσο σε επίπεδο δημόσιας υγείας όσο και σε επίπεδο οικονομίας, προφανώς βλάπτει την εικόνα της κυβέρνησης στη κοινή γνώμη. Τα αρχικώς πολύ υψηλά ποσοστά αποδοχής έπεσαν στις έρευνες κοινής γνώμης του φθινοπώρου και είμαι σίγουρος πως θα πέσουν κι άλλο στις επόμενες έρευνες.

Με το «μπες-βγες» στα lockdown καταγράφεται μια κόπωση της κοινωνίας. Διαμορφώνεται επίσης και μια αίσθηση πως αρκετά πράγματα δεν έγιναν όπως πρέπει. Επιπλέον η μεγάλη ύφεση πλήττει δυσανάλογα τις κοινωνικές ομάδες

Με το «μπες-βγες» στα lockdown καταγράφεται μια κόπωση της κοινωνίας. Διαμορφώνεται επίσης και μια αίσθηση πως αρκετά πράγματα δεν έγιναν όπως πρέπει. Επιπλέον η μεγάλη ύφεση πλήττει δυσανάλογα τις κοινωνικές ομάδες. Κυρίως πλήττει τις επιχειρήσεις των υπηρεσιών, το λιανεμπόριο, τον τουρισμό, την εστίαση, τη διασκέδαση και την τέχνη. Με λίγα λόγια αρκετοί από αυτούς που ψήφισαν ΝΔ τώρα αρχίζουν να δυσανασχετούν. Αυτό ροκανίζει οπωσδήποτε τη δημοφιλία τόσο του Μητσοτάκη όσο και της κυβέρνησης.

Δεν χρειάζονται ειδικοί σαν τον κ. Μαραντζίδη για να διαπιστώσουν τα αυτονόητα. Μία βόλτα στην αγορά το βράδι που έκλειναν τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα εστίασης θα ήταν αρκετή ώστε η εκτόξευση της οργής να γίνει αμέσως αντιληπτή από την κυβέρνηση η οποία οφείλει να αφουγκράζεται την κοινωνία και να μην την εγκαταλείπει στις δημαγωγικές διαθέσεις των Πολάκηδων.

Εδώ και τώρα λοιπόν θα πρέπει να αρχίσουν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί να δουν ποιες ανάσες μπορούν να δώσουν στην αγορά, δηλαδή στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις πριν η οργή γίνει τσουνάμι.

Θα πρέπει οι αρμόδιοι να ξαναδούν το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων στις γειτονιές της Αθήνας και της Ελλάδας.

Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και με τα αμιγώς εστιατόρια αλλά και με τα μικρά cafe-bar τα οποία δίνουν ανάσες ζωής στη καθημερινότητα.

Επίσης το να απαγορεύουν το ψάρεμα για παράδειγμα δεν φαίνεται και τόσο λογικό πέρα από το ότι είναι κρίμα να σκοτώνεις τα ψαράκια.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ασχετοσύνης των αρμοδίων σαν κι αυτή.

Το θέμα όμως είναι ότι ο κόσμος αυτή τη φορά δεν αποδέχεται το lockdown και η κυβέρνηση οφείλει να τον αφουγκραστεί και να επαναλειτουργήσει σιγά-σιγά την εστίαση και τα εμπορικά καταστήματα.

Άμεσα.

κουρδιστο πορτοκαλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου