Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Κάποιοι παίζουν με την νοημοσύνη μας και την υγεία μας

Ένα  μηχάνημα θερμομέτρησης και απολύμανσης που τοποθετήθηκε από την Περιφέρεια στο τελωνείο Κακαβιάς και δεν λειτούργησε ποτέ…

Από το περασμένο καλοκαίρι και με το άνοιγμα των συνόρων στον τουρισμό, οι αστυνομικοί και τελωνειακοί υπάλληλοι του συνοριακού σταθμού Κακαβιάς ζήτησαν επιπλέον μέτρα προστασίας απέναντι στα εισερχόμενα κρούσματα .

Η Περιφέρεια Ηπείρου, κατά την προσφιλή πάντα μέθοδο της δημιουργίας εντυπώσεων, δεσμεύτηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Κάπου εδώ αρχίζουν τα κωμικοτραγικά. Προχωρώντας βεβιασμένα στην τοποθέτηση του μηχανήματος θερμομέτρησης και απολύμανσης, δε σκέφτηκε ότι δεν είναι όλα ασφαλτόστρωση . Δε σκέφτηκε ότι το μηχάνημα δε λειτουργεί χωρίς προσωπικό που θα απομονώνει τα θετικά κρούσματα και θα τα συνοδεύει σε ειδικό χώρο με βάση τις οδηγίες. Δε φαντάστηκε ότι ίσως κάποια στιγμή χρειαζόταν συντήρηση και φυσικά δεν αντελήφθη ότι κάποια στιγμή το απολυμαντικό υγρό τελείωσε και κάποιος έπρεπε να το αναπληρώσει.

Μοιραία λοιπόν ήρθε η στιγμή που άρχισαν να περνούν από το μηχάνημα φορείς του ιού οι οποίοι συνοδεύονταν από ανάλογα ηχητικά σήματα, χωρίς όμως αποδέκτες. Το εντυπωσιακό και φαντασμαγορικό σκηνικό συμπλήρωναν ψεκασμοί απολυμαντικού υγρού σε άσχετο χρόνο και χωρίς λόγο.

Πώς λοιπόν αγοράστηκε ένα  μηχάνημα χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για τον χειριστή του, τον συντηρητή του και τα παρελκόμενα;  Σαφώς και δε θα μπορούσε να αναλάβει τον ρόλο αυτό κάποιος από το υπάρχον προσωπικό του μεθοριακού σταθμού γιατί έ τσι κι αλλιώς δεν επαρκεί για να καλύψει τις ήδη αυξημένες ανάγκες. Από την ημέρα που τοποθετήθηκε το μηχάνημα, επικοινώνησε έστω και τηλεφωνικά κάποιος υπάλληλος της Περιφέρειας με κάποιον από τον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς;

Ερωτήματα που χρειάζονται άμεσα απάντηση για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια κρούσματα ανευθυνότητας γιατί ο ιός κάποια στιγμή θα φύγει, η ανευθυνότητα όμως θα μείνει να γελοιοποιεί και να δυσφημίζει την Περιφέρεια, αλλά και να εκθέτει σε μέγιστο κίνδυνο την υγεία και την οικονομία των πολιτών της.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου