Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Από το εμβόλιο Pfizer θα πλουτίσουν Τούρκοι, η Novartis, οι Γερμανοί και ο Gates



Μία γερμανική εταιρία τουρκικών συμφερόντων, που πήρε χρηματοδότηση – μαμούθ από την Γερμανία και το ίδρυμα Γκέιτς, μαζί με την Novartis θα πλουτίσουν λόγω του εμβολίου. Που να τολμήσουν οι δικοί μας να ψάξουν για εναλλακτικές…

ΙΚΤΕΟ Παπαδόπουλος ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΚΑΤΩ ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ 45500 ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ 2651041400 F.2651041421 info@ikteopapadopoulos.gr



Η Γερμανική, τουρκικών συμφερόντων, BioNTech, ένας από τους κορυφαίους διεκδικητές στον αγώνα για την ανάπτυξη εμβολίου κορανοϊού, δήλωσε την Πέμπτη ότι αγοράζει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής για να αυξήσει γρήγορα την παραγωγή μόλις το εμβόλιο της πάρει το πράσινο φως.

Η BioNTech ιδρύθηκε το 2008 από το ζευγάρι Τούρκων επιστημόνων Özlem Türeci (53)και Ugur Sahin (55) και τον Αυστριακό ογκολόγο Christoph Huber. Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates έχει επενδύσει 41,8 εκατομμύρια λίρες στην εταιρεία, η οποία εργάζεται επίσης σε προγράμματα HIV και φυματίωσης!Το ζεύγος των τούρκων ιδιοκτητών της εταιρείας

Η Τουρετσί και ο Σαχίν είναι παιδιά Τούρκων Gastarbeiter ή «φιλοξενούμενων εργαζομένων» που πήγαν στη Γερμανία στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Ο Σαχίν γεννήθηκε στη νότια Τουρκία (Iskenderun) αλλά μετακόμισε στην Κολωνία όταν ήταν τεσσάρων ετών. Η Τουρετσί, επικεφαλής ιατρός της εταιρείας, γεννήθηκε στην Κάτω Σαξονία. Το ζευγάρι, που έχει γερμανική ιθαγένεια, έχει μια έφηβη κόρη.

Η εταιρεία δήλωσε ότι συμφώνησε να αποκτήσει μια “υπερσύγχρονη” μονάδα παραγωγής στη γερμανική πόλη Marburg από τον ελβετικό φαρμακευτικό γίγαντα …Novartis!

“Αυτή η απόκτηση αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της BioNTech να επεκτείνει σημαντικά την παραγωγική της ικανότητα προκειμένου να παρέχει ένα πιθανό εμβόλιο παγκοσμίως μετά από έγκριση”, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της χρηματοδότησης Sierk Poetting.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2020 και το προσωπικό των 300 εργαζομένων της Novartis στο χώρο θα συνεχίσουν ως υπάλληλοι της BioNTech.

Η BioNTech συνεργάζεται με τον φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer για να αναπτύξει ένα εμβόλιο κοροναϊού χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία που βασίζεται στο mRNA, ένα είδος γενετικού υλικού που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ πριν για δημιουργία εμβολίου.

Μόνο οκτώ άλλοι υποψήφιοι εμβολίων παγκοσμίως έχουν φτάσει σε αυτό το στάδιο μέχρι στιγμής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και αρκετές άλλες χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει μεγάλα συμβόλαια για την εξασφάλιση εκατομμυρίων δόσεων του πιθανού εμβολίου της BioNTech-Pfizer μόλις ξεκαθαρίσουν όλα τα απαραίτητα ρυθμιστικά εμπόδια.

Πριν από την εξαγορά του Marburg, η BioNTech δήλωσε ότι σχεδίαζε να παρέχει έως και 100 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2020, εάν το εμβόλιό της είναι επιτυχές και 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 2021.

Ο αριθμός του επόμενου έτους αναμένεται τώρα να είναι “σημαντικά” υψηλότερος.

Η αγορά του Marburg πραγματοποιείται λίγες μόνο ημέρες μετά τη λήψη της χρηματοδότησης 375 εκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση!

Δηλαδή το εμβόλιο που διαφημίζεται από εχθές σε παγκόσμιο επίπεδο, θα αποφέρει ιλιγγιώδη κέρδη στους τούρκους επιχειρηματίες, στην Γερμανία που χρηματοδότησε την εταιρεία, στο ίδρυμα Γκέιτς που επίσης χρηματοδοτήσει την εταιρεία και επαγωγικά στην γνωστή μας Novartis. Πέφτουμε από τα σύννεφα.


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου