Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Έρχονται νέα μέτρα απαγόρευσης: Τι εισηγούνται οι «ειδικοί» - Μερικό άνοιγμα της εστίασης τα Χριστούγεννα.




Σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη νέα σύσκεψη με την συμμετοχή του Βασίλη Κικίλια, του Σωτήρη Τσιόδρα, και του Νίκου Χαρδαλιά όπου και θα αποφασιστούν τα νέα μέτρα.


Έτσι, σύμφωνα με πηγές, εξετάζεται το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα περιοριστεί η διασπορά του ιού από τις μετακινήσεις!
Επίσης, υπάρχουν εισηγήσεις για αυστηρότερο lockdown σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς να είναι γνωστές ακόμη λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει αυτό.

Η βόρεια Ελλάδα μετά από, σχεδόν, τρεις εβδομάδες σε lockdown, είναι "case study" αποτυχίας σε ότι αφορά τις απαγορεύσεις: Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 905 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.

Η υστερία επιδημιολόγων και φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ δεν αλλάζει την πραγματικότητα: Η ιός δεν μπορεί να περιοριστεί με μέτρα «καταστολής».

Το ίδιο ισχύει βέβαια και στα λοιπά ευρωπαϊκά κράτη που περιέργως δείχνουν να αγνοούν την βασική αρχή: Τέτοιοι ιοί μεταδίδονται όταν υπάρχει ακόμα και η ελάχιστη ανθρώπινη δραστηριότητα. Περισσότερα τεστ περισσότερα κρούσματα. Η ύφεση που αναμένουν μέσα Δεκεμβρίου θα έρθει, όχι γιατί έχουν επιβάλλει καραντίνα, αλλά γιατί η μεταδοτικότητα θα κάνει φυσιολογική καμπύλη.

Τονίζουμε και πάλι: Το 70-80% του πληθυσμού μίας χώρας θα μολυνθεί ότι και να συμβεί αν δεν υπάρξει εμβόλιο

Σε ότι αφορά την σταδιακή άρση των απαγορεύσεων στις 30 Νοεμβρίου όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου με το άνοιγμα των σχολείων να βρίσκεται πρώτο στη λίστα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει το λιανικό εμπόριο και τελευταία θα ανοίξει η εστίαση. Αυτό που εξετάζεται αυτή την στιγμή είναι να ανοίξουν μόνο εστιατόρια με συγκεκριμένους περιορισμούς και υγειονομικά μέτρα και θεωρείται απίθανο το άνοιγμα μπαρ, κλαμπ και χώρων διασκέδασης.

Οπότε τα Χριστούγεννα το μόνο που θα επιτραπεί θα είναι το φαγητό και μένει να φανεί υπό ποιους όρους.


pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου