Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Σοφία Νικολάου: Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία



Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, μετά την επίσκεψή της στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών και τη σύσκεψη που είχε με βασικό θέμα την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορωνοϊού προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

Η Λαίδη και ο Αλήτης - Φροντίδα κατοικιδίων - Αραβαντινού 5Α Ιωάννινα - ΤΗΛ : 694 984 3878


«Συναντήθηκα σήμερα με τον διευθυντή των φυλακών, τον αρχιφύλακα, τους εργαζόμενους, στέλεχος του ΕΟΔΥ καθώς και 3 εκπροσώπους των κρατουμένων. Συζητήσαμε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν μετά την επιβεβαίωση πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού στο Κατάστημα Κράτησης, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού.

Καταγράψαμε τα προβλήματα που υπάρχουν και κάναμε αυτοψία στο χώρο των φυλακών, οι οποίες έχουν χωριστεί σε τρεις ζώνες για την βέλτιστη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν τεστ σε όλους στο Κατάστημα Κράτησης το οποίο τίθεται σε κατάσταση αυξημένου ελέγχου.

Οι μεταγωγές περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όλων.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία και θα παρέχουμε ό,τι χρειαστεί για την βελτίωση της καθημερινότητας όλων.

Με τον επαγγελματισμό που διακρίνει τους εργαζόμενους αλλά και με την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με τους κρατούμενους -οι οποίοι έχουν κατανοήσει το πρόβλημα- θα βρούμε λύσεις σε οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει.

Το Κατάστημα έχει εφοδιαστεί με υγειονομικά υλικά, γάντια, μάσκες, ειδικές φόρμες για τους εργαζόμενους και αντισηπτικά.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, τόσο με τη διοίκηση των φυλακών, όσο και με τον ΕΟΔΥ προκειμένου να προβούμε στις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται για να προστατέψουμε την υγεία των εργαζόμενων και των κρατουμένων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου