Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Νίκος Χαρδαλιάς: «Επέκταση της ισχύς των αδειών θήρας για τη επόμενη κυνηγετική περίο



Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

BRUNO COFFE STORES - Ιωάννινα Πλατεία Πύρρου 4 ΤΗΛ : 2651022700


«Ο πρωθυπουργός θέλησε να κινηθούμε γρήγορα και να πάρουμε μέτρα πριν από τις άλλες χώρες» ανέφερε ο υφυπουργός. «Όπως και την άνοιξη είναι απαραίτητο να εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα» συμπλήρωσε.
Όπως ανέφερε, από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή τα μέτρα, δηλαδή το Σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκαν 181.000 έλεγχοι, ενώ εντοπίστηκαν 2.900 παραβάσεις και ύψους 779.000 ευρώ, τα οποία αφορούσαν τη μη τήρηση του μέτρου της μάσκας ή δεν έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα για την μετακίνησή τους έγγραφα.

Ο ίδιος συνέστησε προσοχή στην ανάγκη να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, καθώς όπως είπε «υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης για συγκεκριμένους εξαιρετικούς λόγους. Κάθε προσπάθεια κατάχρησης της δυνατότητας αυτής μας φέρνει πιο κοντά στην αυστηροποίηση των μέτρων που ισχύουν».

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Θα θέλαμε να επιστήσουμε για ακόμα μια φορά την προσοχή στην ανάγκη να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης για συγκεκριμένους εξαιρετικούς λόγους και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όλες οι μετακινήσεις είναι κατ’ εξαίρεση και μόνο» δήλωσε και τόνισε:

«Κάθε προσπάθεια κατάχρησης της δυνατότητας αυτής μας απομακρύνει από την επίτευξη του κοινού μας στόχου και μας υποχρεώνει, μας φέρνει πιο κοντά στην αυστηροποίηση των μέτρων που ισχύουν»

«Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και το δεύτερο σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, συνεχίζοντας να δείχνουμε την ίδια επιμονή, την υπευθυνότητα αλλά και την αλληλεγγύη που δείξαμε και στην πρώτη φάση. Μπορούμε να πετύχουμε και πάλι τον στόχο μας. Να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού» κατέληξε ο υφυπουργός.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε και στο θέμα των αδειών θήρας και δήλωσε τα εξής:

«Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση για ψάρεμα ή κυνήγι δεν επιτρέπεται. Δεν υπάρχει καμία κατ’ εξαίρεση μετακίνηση που να δικαιολογεί τη κίνηση είτε για κυνήγι είτε για ψάρεμα. Πόσο μάλλον που η επιτροπή των λοιμοξιολόγων κάθετα έχει αντιταχθεί στην προοπτική της οποιαδήποτε κίνησης τέτοιας. Αντιλαμβανόμενοι σε κάθε περίπτωση, όμως, τα έξοδα που μπορεί να έχουν γίνει από τους φίλους κυνηγούς, σε κάθε περίπτωση, δρομολογείται στις επόμενες ημέρες και σχετική ρύθμιση ώστε η ισχύς των αδειών κυνηγιού να επεκταθεί για ένα επιπλέον έτος ώστε να μη χρειάζεται η ανανέωση της του χρόνου και οποιαδήποτε περαιτέρω δαπάνη για τις σχετικές άδειες και την ανανέωσή τους».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου