Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 109ης επετείου της Απελευθέρωσης της Κόνιτσας από τον τουρκικό ζυγό μετείχε ο Σταύρος Καλογιάννης, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων

.

Μετά την δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Κοσμά είχε συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, τον Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Ν. Εξάρχου, τους αντιδημάρχους κυρίους Αρ. Λαζογιάννη, Ν. Τσιαλαμάνη και Δ. Χήρα και δημοτικούς συμβούλους, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.


Με τον Δήμαρχο κ. Εξάρχου ο Σταύρος Καλογιάννης συζήτησε το μεγάλο ζήτημα του αυξημένου κόστους ενέργειας που επιβαρύνει σημαντικά και τους Δήμους, το οποίο επιτείνεται από το πολύ ανησυχητικό γεγονός της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Συζήτησαν επίσης θέματα που αφορούν τον Δήμο Κόνιτσας και ειδικότερα:

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) Κόνιτσας: Ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ανάθεσης της μελέτης του ΤΠΣ, δεδομένου ότι απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα, πέντε ετών περίπου, από την ανάθεση έως την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί η μελέτη.

Ύδρευση Κόνιτσας: Ο κ. Εξάρχου ενημέρωσε τον Σταύρο Καλογιάννη για την ανάθεση σύνταξης μελέτης μεταφοράς νερού από τον Αμάραντο ποταμό στον Δήμο Κόνιτσας, στο πλαίσιο της μελέτης που είχε ανατεθεί παλαιότερα από την Περιφέρεια Ηπείρου για την ύδρευση των Ιωαννίνων. Ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε ότι είναι άγνωστη η τύχη αυτής της μελέτης, αλλά δεν είναι δυνατό να στερούνται σήμερα το πόσιμο νερό η Κόνιτσα, διαμερίσματά της, καθώς και πολλά διαμερίσματα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων! Δήλωσε δε ότι θα ζητήσει να συζητηθεί το θέμα το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Οδικός άξονας Καλπάκι - Κόνιτσα: Ο Σταύρος Καλογιάννης επανέλαβε για πολλοστή φορά την ανάγκη ολοκλήρωσης των μελετών του εν λόγω άξονα, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, οι οποίες ανατέθηκαν όταν ο ίδιος ήταν αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών. Υποσχέθηκε στον Δήμαρχο ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τον Υπουργό Υποδομών για να λυθεί οριστικά το ζήτημα, ώστε στη συνέχεια να διερευνηθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την υλοποίηση του έργου που θα δώσει νέες προοπτικές στους Δήμους Κόνιτσας και Πωγωνίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου