Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Ύποπτη σιγή ασυρμάτου για το σενάριο συγκυβέρνησης!




Η δήλωση περί συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την «υγιή ΝΔ» δεν καταδικάστηκε ούτε από την Κουμουνδούρου, αλλά ούτε από το Μαξίμου....


Η «βόμβα» που έριξε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας προκάλεσε μια εκκωφαντική… αφωνία! Ο ξάδελφος του προέδρου, που βρίσκεται στην αρνητική πλευρά της δημοσιότητας με διαδοχικές -συνήθως ατυχείς- δηλώσεις το τελευταίο διάστημα, ενίσχυσε χθες το σενάριο της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ είτε σε κυβέρνηση συνεργασίας με μια ήπια, κεντροδεξιά Ν.Δ., είτε σε κυβέρνηση οικουμενική.

Ωστόσο, την εντυπωσιακή δήλωση ακολούθησε μια ύποπτη σιγή ασυρμάτου, σαν να ξέφυγαν κάποιες λέξεις πριν από την ώρα τους…

Ο Γ. Τσίπρας, αφού ξεκαθάρισε ότι «για εμάς εχθρός δεν είναι το ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά αυτή η απαράδεκτη κυβέρνηση της Ν.Δ.», άνοιξε τελείως το παιχνίδι προσθέτοντας: «Και, να σας το πάω και παραπέρα, δεν θεωρούμε αντίπαλο ούτε καν ένα κομμάτι της Κεντροδεξιάς, όσο δεν είναι μαζί με τον κ. Μητσοτάκη».

Όπως διευκρίνισε παρακάτω (parapolitika.fm), ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί με αυτό το κομμάτι της Κεντροδεξιάς για εθνικούς λόγους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Γενικά στο μέλλον, ναι, η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Στην Ελλάδα, για να αλλάξουν πράγματα χρειάζεται να υπάρξουν πολιτικές που αναγκαστικά πρέπει να έχουν μια κάποια διακομματική συναίνεση, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει και κομμάτια του δημοκρατικού Κέντρου, της δημοκρατικής Κεντροδεξιάς. (Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε) με ένα κομμάτι της Κεντροδεξιάς που δεν είναι με τον κ. Μητσοτάκη. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στον χώρο της Κεντροδεξιάς».

Γιώργος Τσίπρας

Δεδομένης της ιδιαίτερης εσωκομματικής ιδιότητας του βουλευτή, ο οποίος είναι «ταχυδρόμος» των κατά καιρούς προεδρικών μηνυμάτων, δύσκολα θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι κινήθηκε εκτός γραμμής, η οποία προβλέπει διακυβέρνηση προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων.

Πολύ περισσότερο επειδή την αρχή έκανε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες, με απανωτές συνεντεύξεις, έριξε στο τραπέζι το σενάριο συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. Απαντώντας μέσω της «Αυγής» σε όσους τον κατηγορούν ότι στήνει ένα «προεδρικό κόμμα», χαρακτήρισε μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση τα εσωκομματικά δημοψηφίσματα, μέσω των οποίων, αρχής γενομένης από τις προσεχείς εκλογές, τα μέλη του κόμματος θα αποφασίζουν και για θέματα «όπως αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει σε κάποια κυβέρνηση».

Αρμόδιες πηγές της Κουμουνδούρου απέδωσαν τις δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα σε αστοχία, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος του κόμματος απευθύνεται στο κεντροδεξιό ακροατήριο, όχι σε πολιτικούς εκπροσώπους, και ότι σταθερή γραμμή παραμένει η προοδευτική διακυβέρνηση.
Για όλα φταίει η… «μονταζιέρα»

Ο ίδιος ο… δράστης, κατόπιν συστάσεων, με επανορθωτική δήλωση τα ρίχνει και πάλι στη «μονταζιέρα» και ισχυρίζεται: «Τίτλοι άρθρων σε γνωστές ιστοσελίδες της λίστας Πέτσα με εμφανίζουν να υποστηρίζω “συνεργασία με Ν.Δ.”. Στα λεγόμενά μου ρητά αντιτίθεμαι σε οποιαδήποτε συνεργασία με τη Ν.Δ., καθώς και σε σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης τεχνοκρατών, που διακινούνται το τελευταίο διάστημα».

Η μοναδική αντίδραση προήλθε από την Ελληνική Λύση, η οποία υπογράμμισε: «Η δήλωση του υψηλόβαθμου στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Τσίπρα επιβεβαιώνει τη φημολογία για επερχόμενη συγκυβέρνηση Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ. Πρόκειται φυσικά για την επισημοποίηση της ήδη υφιστάμενης “άτυπης συγκυβέρνησης” των τριών κομμάτων, τα οποία συμφωνούν σε όλα τα “μεγάλα” και επιζήμια για τον ελληνικό λαό θέματα. Όπως Πρέσπες, Χάγη για το Αιγαίο, ακρίβεια, βίαιη απολιγνιτοποίηση, τερματισμός εξορύξεων, φτωχοποίηση των Ελλήνων, αλλά και η πλειοψηφία των κυβερνητικών νομοσχεδίων που υπερψηφίζονται από την “τρόικα εσωτερικού”. Αποδεικνύεται πλέον ότι η πρόσφατη πόλωση δεν είναι παρά ένα τέχνασμα συσπείρωσης των κομματικών ακροατηρίων τους».





newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου