Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία Μπιάνκα: Κλειστή η Εγνατία Οδός – Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες



Κακοκαιρία επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας το πρωί, ιδιαίτερα στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα όπου σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις (κυρίως πάνω από τα 500μ υψόμετρο), ισχυρές βροχοπτώσεις στα πεδινά, θυελλώδεις άνεμοι και υψηλός κυματισμός στα πελάγη.

Η Μπιάνκα θα συνεχιστεί καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τα φαινόμενα να μειώνονται σε ένταση στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, όμως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται επιδείνωση των καιρικών συνθηκών το απόγευμα. Ο πρώτος χάρτης δείχνει το συνολικό ύψος βροχής και χιονιού που προβλέπεται μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 28/02.




Ο επόμενος χάρτης δείχνει στιγμιότυπο των προγνωστικών συνθηκών που προβλέπονται στο οδικό δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας το απόγευμα.


Επί ποδός μηχανήματα για αποχιονισμό

Χιονοπτώσεις σημειώνονται από τη νύχτα, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων. Από τα ξημερώματα, η Πολιτική Προστασία βρίσκεται επί ποδός, με 21 μηχανήματα για τον αποχιονισμό των δρόμων, ενώ παράλληλα γίνονται και ρίψεις αλατιού.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κόνιτσας, του Ζαγορίου, των Τζουμέρκων και του Μετσόβου, οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Για λόγους ασφαλείας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία για τις νταλίκες στην Εγνατία οδό, καθώς εκεί σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις, ενώ η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου