Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Η αδιαφάνεια και η απάτη επισκιάζουν τα εμβόλια

Αντί οι φαρμακευτικές εταιρίες να δημοσιοποιούν όλα τα δεδομένα, αντί οι υγειονομικές αρχές όπως τα αμερικανικά κέντρα ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων να δημοσιοποιούν τα δεδομένα τα συγκαλύπτουν… προκαλώντας όχι μόνο οργή αλλά επιβεβαιώνοντας τις βασικές ανησυχίες κάτι κρύβουν.

Τελευταίο κρούσμα το σύστημα δημόσιας υγείας της Σκωτίας σταματάει να δημοσιοποιεί δεδομένα για τον covid 19 και τα εμβόλια για να μην υπάρξουν παρερμηνείες…

Να σημειωθεί ότι αντί να επικρατεί η πλήρης διαφάνεια… η αδιαφάνεια κυριαρχεί και όποτε τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι διάτρητη… ξαφνικά ξεκινάει η συγκάλυψη.

Πρόκειται για ένα σύστημα απάτης, παραπληροφόρησης που σκόπιμα στιγμάτισε τους ανεμβολίαστους… μόνο και μόνο για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν και οι εμβολιασμένοι νοσούν και οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν. Η ομερτά της σιωπής δεν έχει προηγούμενο…

Ένα ακόμη βήμα αδιαφάνειας γύρω από τα εμβόλια

Το Σύστημα Δημόσιας Υγείας της Σκωτίας (PHS) εκφράζει την ανησυχία του ότι οι επικριτές χρησιμοποιούν τα δεδομένα που ανακοινώνει για να αντιταχθούν στις εντολές και τις πολιτικές για τον covid 19.

Μάλιστα «τα ποσοστά κρουσμάτων, τα ποσοστά νοσηλείας, τα ποσοστά θανάτων είναι πολύ απλά στατιστικά στοιχεία» και οι επικριτές διαβάζουν εσφαλμένα τα δεδομένα «ακατάλληλα και μερικές φορές εσκεμμένα».

Ποια είναι η λύση;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η PHS της Σκωτίας θα σταματήσει να δημοσιοποιεί τα δεδομένα στους πολίτες. Φαίνεται ότι δεν αρκεί για εταιρείες όπως το Twitter να απαγορεύουν τους επικριτές των εμβολίων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πλέον, οι πολίτες θα προστατεύονται και από τις πληροφορίες που ενίοτε προκαλούν μόνο σύγχυση… κοινώς η Σκωτία δεν θα δημοσιοποιεί τα δεδομένα για τα εμβόλια.

Σύμφωνα με εφημερίδες όπως η Herald, το PHS δεν θα δημοσιοποιεί πλέον δεδομένα αφού οι επικριτές παρατήρησαν ότι, για πρώτη φορά, το ποσοστό κρουσμάτων μεταξύ των εμβολιασμένων (και ενισχυμένων με 3 δόσεις) ατόμων είχε ξεπεράσει τα μη εμβολιασμένα για τον Covid.

Το PHS σημειώνει ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτή τη μετατόπιση αλλά επειδή τα στοιχεία δίνουν τροφή στους αντιεμβολιαστές… σταματάει να τα δημοσιοποιεί.

Πλέον τα συστήματα υγείας επιλέγουν ως λύση την αδιαφάνεια, την συσκότιση για να αποκρύψουν την αλήθεια, που είναι απλή ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι διάτρητη.

Αντί να έρχονται όλα στο φως ώστε οι πολίτες ενημερωμένοι να βγάζουν τα συμπεράσματα τους…. επικρατεί ο πανικός της αλήθειας. Όσο αποκαλύπτεται η αλήθεια τόσο επιλέγουν να αποκρύβουν στοιχεία για τα εμβόλια και τον covid 19.

Η πολιτική για τη δημόσια υγεία υπόκειται σε δημοκρατικές αλλαγές και οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα για να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Στην περίπτωση της Σκωτίας από την γνώση… οδηγούμαστε στην άγνοια, ότι δεν συμφέρει τους θιασώτες των εμβολίων το αποκρύβουν για να μην αποκαλυφθεί η απάτη τους.

Δεν ζούμε σε ειδυλλιακό κόσμο

Όχι δεν ζούμε σε ένα κόσμο ειδυλλιακό όπου οι φαρμακευτικές εταιρίες είναι αγγελικά πλασμένες. Είναι εταιρίες, έχουν μετόχους, στόχος τους το κέρδος και προφανώς οτιδήποτε χαλάει την συνταγή πρέπει να εξαφανιστεί όπως οι παρενέργειες.

Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα ελάχιστοι μιλούν για το σύστημα VAERS, το σύστημα παρακολούθησης των ανεπιθύμητων παρενεργειών των εμβολίων που ανήκει στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC των ΗΠΑ.

Με βάση τα καταγεγραμμένα στοιχεία έως τις 11 Φεβρουαρίου 2022, συνολικά έχουν πεθάνει από εμβόλια 24.000 άνθρωποι ενώ οι συνολικές παρενέργειες φθάνουν το 1.119.061.

Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι οι παρενέργειες τύπου μυοκαρδίτιδας φθάνουν τις 33.590 προφανώς όχι αμελητέα νούμερα…

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι στο σύστημα VAERS με βάση την έκθεση Lazarus μόνο το 1% των περιπτώσεων παρουσιάζεται… ωστόσο άλλοι εκτιμούν ότι αναφέρεται το 15% με 20% των συνολικών παρενεργειών.

Τι συμβαίνει με τα εμβόλια;

Η Moderna εξαφάνισε έγγραφο του FDA του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Ένα έγγραφο της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) που εξηγεί γιατί ο οργανισμός ενέκρινε το εμβόλιο COVID-19 της Moderna αφαιρέθηκε από τον ιστότοπο του οργανισμού πρόσφατα.

Το έγγραφο παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ρυθμιστικές αρχές κατέληξαν στην απόφαση έγκρισης και περιλάμβανε αναφορές σε μια αδημοσίευτη ανάλυση που διαπίστωσε ότι τα ποσοστά της καρδιακής φλεγμονής μετά τον εμβολιασμό ήταν υψηλότερα από ότι είχε βρει πριν από οποιαδήποτε υπηρεσία των ΗΠΑ.

Η Μπάρμπαρα Λο Φίσερ, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών Εμβολίων, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που υποστηρίζει την ενημερωμένη συναίνεση, επισήμανε ότι «το κοινό έχει το δικαίωμα να εξετάσει τα στοιχεία που χρησιμοποιεί η FDA για να αδειοδοτήσει νέα εμβόλια mRNA ως ασφαλή και αποτελεσματικά»

«Η έλλειψη διαφάνειας ενθαρρύνει μόνο τη δυσπιστία προς τις κρατικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την προστασία της δημόσιας υγείας».

Ο FDA θα πρέπει να κοινοποιήσει αμέσως όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με τη συχνότητα της μυοκαρδίτιδας και άλλων σοβαρών ανεπιθύμητων συμβάντων μετά από εμβολιασμούς με εμβόλια mRNA για τον COVID-19, είτε αυτές οι πληροφορίες έχουν παρασχεθεί στον οργανισμό από φαρμακευτικές εταιρίες είτε έχουν ανακαλυφθεί μέσω εσωτερικών αναλύσεων πρόσθετων δεδομένων που συλλέγονται από επιστήμονες.

Η ανάλυση του FDA εξέτασε δεδομένα τεσσάρων βάσεων δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης και υπολόγισε ότι, μεταξύ των ανδρών ηλικίας 18 έως 25 ετών, το ποσοστό μυοκαρδίτιδας μετά τον αρχικό εμβολιασμό με Moderna ήταν 148 ανά εκατομμύριο εμβολιασμένους άνδρες.

Οι ύποπτες κινήσεις της Pfizer

Μόνο ως ύποπτες θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι κινήσεις της Pfizer η οποία ενώ δηλώνει ότι είναι υπέρ της διαφάνειας και της κοινοποίησης όλων των στοιχείων… αναφέρει ότι πρέπει να υπάρξει έλεγχος στο τι θα αποκαλυφθεί από όλη την μελέτη εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων για την παραγωγή των εμβολίων της…

Η κίνηση αυτή είναι ύποπτη καθώς είτε μια εταιρία είναι υπέρμαχη της διαφάνειας χωρίς όρους, είτε προσπαθεί να συγκαλύψει… ορισμένα επίμαχα σημεία της μεγάλης έρευνας και μελέτης για τα εμβόλια και στις τρεις φάσεις έως την τελική τους έγκριση για τους ανθρώπους.

Η Pfizer ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να της επιτρέψει να παρέμβει σε μια υπόθεση όπου οι ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ o FDA προσπαθεί να καθυστερήσει την αποκάλυψη των δεδομένων για το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19.

Η Pfizer λέει ότι υποστηρίζει την αποκάλυψη των δεδομένων, αλλά θέλει να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες που εξαιρούνται από την αποκάλυψη βάσει του Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφορίας (FOIA) δεν «θα αποκαλυφθούν με ακατάλληλο τρόπο».

Οι Επαγγελματίες Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής για τη Διαφάνεια κατέθεσαν μήνυση κατά του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) το 2021 αφού ο οργανισμός, ανταποκρινόμενος στο αίτημα FOIA, ισχυριζόμενος ότι θα χρειαστούν 20 χρόνια για να δημοσιοποιηθούν τα δεδομένα για το εμβόλιο.

Ο FDA ζήτησε αργότερα 75 χρόνια ώστε να δημοσιευθούν όλα τα δεδομένα για τα εμβόλια της Pfizer… αλλά ο δικαστής απέρριψε το αίτημα και διέταξε τη ρυθμιστική αρχή να δημοσιοποιεί 55.000 σελίδες το μήνα, κάτι που θα απαιτούσε οκτώ μήνες για να αποκαλύψει πλήρως τα αρχεία.

Περίπου δύο εβδομάδες μετά την απόφαση του δικαστηρίου να δημοσιευτούν όλα τα αρχεία ουσιαστικά άμεσα, στις 21 Ιανουαρίου 2022, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την Pfizer ζήτησαν από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ που επιβλέπει την υπόθεση, να επιτρέψει στην Pfizer να παρέμβει.

Η Pfizer δεν γνώριζε την υπόθεση έως ότου τα στελέχη διάβασαν ειδήσεις σχετικά με την δημοσιοποίηση των εν λόγω εγγράφων, ώστε να διασφαλίσει ότι θα γίνουν οι κατάλληλες διορθώσεις, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Ο FDA ζήτησε να καθυστερήσει η δημοσιοποοίηση των δεδομένων για τα εμβόλια της Pfizer

Υπό το πρίσμα των αντιρρήσεων του FDA για το επιταχυνόμενο χρονικό πλαίσιο, η Pfizer «επιδιώκει να παρέμβει σε αυτήν την ενέργεια για συγκεκριμένο σκοπό ώστε να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες που εξαιρούνται από τη γνωστοποίηση βάσει της FOIA προστατεύονται επαρκώς καθώς η FDA συμμορφώνεται με την εντολή του Δικαστηρίου».

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν στο δικαστήριο ότι θέλουν τη βοήθεια της Pfizer «λόγω της άνευ προηγουμένου ταχύτητας με την οποία το Δικαστήριο διέταξε την FDA να επεξεργαστεί τα επίμαχα αρχεία».

«Ο FDA αναμένει την συνεργασία με την Pfizer σχετικά με το ποια τμήματα των αρχείων υπόκεινται στην Εξαίρεση 4, τον νόμο περί εμπορικών μυστικών, 18 USC § 1905 ή άλλες νομοθετικές προστασίες θα είναι απαραίτητο συστατικό των προσπαθειών του οργανισμού να εκπληρώσει τις έκτακτες ανάγκες αυτής της υπόθεσης. Aν και ο FDA διαθέτει περισσότερους από επαρκείς πόρους για την ταχεία κυκλοφορία αυτών των εγγράφων ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έχει δηλώσει επανειλημμένα τη δέσμευσή του για την προστασία των συμφερόντων της Pfizer».

Η Pfizer, ωστόσο, δεν παρέχει κανένα ξεκάθαρο λόγο για τον οποίο χρειάζεται να παρέμβει ώστε να παράσχει βοήθεια. Ούτε ο ενάγων μπορεί να διακρίνει γιατί η Pfizer πρέπει να παρέμβει σε αυτό το θέμα για να βοηθήσει την FDA για την άμεση έκδοση των εγγράφων.

Ο δικαστής, δεν μπορούσε να κατανοήσει πως η παρέμβαση της Pfizer θα βοηθούσε στην επιτάχυνση της δημοσιοποίησης των εγγράφων. Επιπλέον, οι δικηγόροι της Pfizer επισήμαναν ότι ενώ η εταιρεία δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να αμφισβητήσει την εντολή του δικαστηρίου, δεν θα απέκλειαν να την αμφισβητήσουν αργότερα.

«Η Pfizer δεν σκοπεύει επί του παρόντος να ζητήσει από το Δικαστήριο να επανεξετάσει την απόφαση της 6ης Ιανουαρίου 2022, αλλά η Pfizer δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να παραιτηθεί από το δικαίωμα της να το πράξει αργότερα εάν οι συνθήκες αλλάξουν».

Ο ανώτερος δικαστής πρόκειται να ακούσει τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της προτεινόμενης παρέμβασης της Pfizer στις 28 Ιανουαρίου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας. Οι ρυθμιστικές αρχές χορήγησαν άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο της Pfizer τον Δεκέμβριο του 2020, υποστηρίζοντας τότε ότι ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη λοιμώξεων και σοβαρών ασθενειών.

Έκτοτε, το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι παρέχει ελάχιστη προστασία έναντι λοιμώξεων και η αποτελεσματικότητά του έναντι σοβαρών ασθενειών έχει μειωθεί και ορισμένες παρενέργειες που συνδέονται με το εμβόλιο εντοπίστηκαν μετά την έγκριση, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής φλεγμονής και των σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων. Η FDA και άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνεχίζουν να συνιστούν σχεδόν σε όλους τους Αμερικανούς να εμβολιάζονται με εμβόλια της Pfizer…

Τι είχε αποφασίσει αμερικανικό δικαστήριο;

Την άμεση δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων για τα εμβόλια της Pfizer από τον FDA διέταξε το ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, απορρίπτοντας την μέχρι τώρα πρακτική για δημοσιοποίηση μόλις 500 σελίδων μηνιαίως.

Μέχρι στιγμής ο FDA δημοσιοποιεί μόλις 500 σελίδες το μήνα από τα δεδομένα που υποβάλλει η Pfizer για την αδειοδότηση του εμβολίου της για την Covid-19. Πλέον πρέπει να δημοσιοποιούν 55.000 σελίδες το μήνα.

Υποθέτοντας ότι υπάρχουν περίπου 450.000 σελίδες, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν λίγο περισσότερο από οκτώ μήνες για να δει ο κόσμος πως αδειοδοτήθηκε το εμβόλιο της Pfizer.

Μεγάλη νίκη διαφάνειας

Σύμφωνα με τους νομικούς που κέρδισαν την υπόθεση κατά του FDA, η απόφαση είναι μια μεγάλη νίκη για τη διαφάνεια και αφαιρεί ένα από τα εμπόδια που είχαν οι ομοσπονδιακές αρχές “υγείας” σχετικά με τα δεδομένα που χρειάζονται ανεξάρτητοι επιστήμονες για να προσφέρουν λύσεις και να αντιμετωπίσουν σοβαρά ζητήματα με το τρέχον πρόγραμμα εμβολίων.

«Κανένα άτομο δεν πρέπει ποτέ να εξαναγκαστεί να συμμετάσχει σε μια ανεπιθύμητη ιατρική διαδικασία», ανέφεραν.

Και ενώ είναι αρκετά κακό που η κυβέρνηση παραβίασε αυτό το βασικό δικαίωμα ελευθερίας επιβάλλοντας το εμβόλιο Covid-19, η κυβέρνηση ήθελε επίσης να κρύψει τα δεδομένα περιμένοντας να πετύχει πλήρως αυτό στο οποίο βασιζόταν για την άδεια χρήσης αυτού του προϊόντος.

Διατάζοντας την έγκαιρη δημοσιοποίηση των εγγράφων, ο δικαστής αναγνώρισε ότι η δημοσιοποίηση αυτών των δεδομένων είναι ύψιστης δημόσιας σημασίας και θα πρέπει να είναι μία από τις υψηλότερες προτεραιότητες του FDA.

Τι είχε προηγηθεί;

Απίστευτο και όμως αληθινό… Ένα ακόμη συμβάν που αυξάνει την καχυποψία και γεννά πολλά ερωτηματικά ήρθε να προστεθεί… στο κεφάλαιο εμβόλια της Pfizer…

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ο FDA ζήτησε από έναν δικαστή να δώσει προθεσμία 75 χρόνια για να δημοσιοποιήσει τα δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο Pfizer και BioNTech, 20 χρόνια περισσότερα από προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου στα 50 χρόνια.

Ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (FDA), ανέφερε στο δικαστήριο ότι μπορεί να επισπεύσει την δημοσίευση των δεδομένων σε πάνω από 500 σελίδες ανά μήνα.

Αλλά ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πάνω από 59.000 σελίδες από αυτές που είχαν παρουσιαστεί σε προηγούμενο δικαστήριο…που δεν εμφανίστηκαν. Δεν είναι περίεργο να εμφανίζονται ξαφνικά όχι 59 σελίδες αλλά 59.000 σελίδες που είχαν εξαφανιστεί…

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα δικαστήριο αποφάσισε να αποδεσμεύσει τις 329.000 σελίδες που αφορούν όλη την έρευνα για τα εμβόλια της Pfizer…

Ωστόσο σε νέο δικαστήριο αποκαλύπτεται ότι τελικά οι σελίδες που αφορούν όλη την έρευνα για τα εμβόλια δεν ήταν 329.000 σελίδες αλλά 388.000 σελίδες δηλαδή 59.000 περισσότερες… Το δικαστήριο αποφάσισε, προσέξτε αποφάσισε, κάθε μήνα να δημοσιοποιούνται 500 σελίδες από τις 329.000 σελίδες της συνολικής έρευνας που τελικά αποδεικνύεται ότι είναι 388.000 σελίδες.

Θα χρειαστούν 75 αντί 50 χρόνια για να δημοσιευθούν όλα τα έγγραφα δηλαδή μέχρι το 2096 αντί μέχρι το 2076.

Όπως αναφέρθηκε από αυτούς που δημοσιοποίησαν τα στοιχεία μόνο στις πρώτες 500 σελίδες υπήρχαν συνολικά 42.086 αναφορές περιστατικών για ανεπιθύμητες παρενέργειες (25.379 ιατρικά επιβεβαιωμένες, 16.707 μη ιατρικά επιβεβαιωμένες), που καλύπτουν 158.893 συνολικά συμβάντα.

Άλλαξε η απόφαση

Ο δικαστής μετά την νέα εξέλιξη, να εμφανιστούν δηλαδή 59.000 σελίδες που ήταν εξαφανισμένες και από 329.000 να φθάσουν στις 388.000… πριν λίγες εβδομάδες αποφάσισε να δημοσιευτούν 12.000 σελίδες έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 και εν συνεχεία 500 σελίδες ανά μήνα.

Αυτό το χρονοδιάγραμμα των 75 ετών, θα χρειαζόταν τουλάχιστον μέχρι το 2096, είπε ο Άαρον Σίρι, δικηγόρος που ασχολείται με την υπόθεση.

«Αν δυσκολεύεστε να πιστέψετε αυτό που διαβάζετε – αυτό συμβαίνει επειδή είναι δυστοπία για την αμερικανική κυβέρνηση να δίνει στην Pfizer δισεκατομμύρια, να επιβάλλει εντολές εμβολίων στους Αμερικανούς να πάρουν το προϊόν της, να απαγορεύει στους Αμερικανούς να μηνύσουν την Pfizer για παρενέργειες, αλλά παρόλα αυτά αρνούνται να επιτρέψουν στους Αμερικανούς να δουν τα δεδομένα με βάση τα οποία εγκρίθηκαν τα εμβόλια».

Η υπόθεση κινήθηκε για λογαριασμό της Δημόσιας Υγείας και των Επαγγελματιών Ιατρών για τη Διαφάνεια, η οποία είπε ότι ο αμερικανικός FDA δεν συνεργάστηκε στο αίτημα που υποβλήθηκε.

Η ομάδα περιλαμβάνει την Δρ. Κάρολ Μπράουνερ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, το David Geffen School of Medicine, τoν Πίτερ Ντόσι, αναπληρωτή καθηγητή στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ και τον Χάρβει Ρις, καθηγητή επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Yale.

Ο FDA για να εγκρίνει το εμβόλιο χρειάστηκε 108 ημέρες και για να δημοσιοποιηθούν όλα τα έγγραφα στο κοινό θα απαιτηθούν 75 χρόνια ή 27.375 ημέρες…. – Απαράδεκτο

Η ομάδα λέει ότι τα δεδομένα πρέπει να δημοσιοποιηθούν γρήγορα, επειδή ο αμερικανικός οργανισμός FDA χρειάστηκε μόλις 108 ημέρες για να τα εξετάσει και να χορηγήσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο Pfizer-BioNTech αλλά για να τα δημοσιεύσει ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες του κόσμου… ζητάει προθεσμία 75 ετών…

Το θέμα είναι πιο επείγον επειδή εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν υποστεί τις συνέπειες των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Το εμβόλιο της Pfizer είναι το μόνο που έχει εγκριθεί επίσημα από τις ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων.

Οι εγκρίσεις σημαίνουν ότι τα προϊόντα έχουν εκπληρώσει το υψηλότερο όριο ασφάλειας και αποτελεσματικότητας από εκείνα που έχουν λάβει άδεια έκτακτης ανάγκης δηλαδή τα υπόλοιπα εμβόλια. Όπως αναφέρει η πλευρά που προσέφυγε στην δικαιοσύνη και ζήτησε να δημοσιευτούν όλα τα έγγραφα για το εμβόλιο της Pfizer… σε άλλες περιπτώσεις ο FDA δίνει στην δημοσιότητα μεγάλο μέρος των εγγράφων αλλά στην περίπτωση του εμβολίου της Pfizer σκόπιμα επιχείρησε να μπλοκάρει τις διαδικασίες.

Γιατί ένας οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων να θέλει να κάνει κάτι τέτοιο;

Η Pfizer έχει κάθε λόγο… όμως η ρυθμιστική αρχή που εγκρίνει τα εμβόλια γιατί να θέλει να τα κρατήσει μυστικά τα έγγραφα; Μήπως γιατί θα αποδειχθεί ότι αποσιώπησαν πολλά προβλήματα και ο FDA θα βρεθεί αναξιόπιστος;

«Καθώς η πανδημία μαίνεται, απαιτείται επειγόντως ανεξάρτητη αξιολόγηση αυτών των εγγράφων από εξωτερικούς επιστήμονες ώστε να δοθούν πειστικές απαντήσεις και να αρθεί η καχυποψία και ο προβληματισμός σε εκατομμύρια πολιτών που δεν θέλουν να εμβολιαστούν».

Ο οργανισμός FDA είπε ότι το Κέντρο Βιολογίας, Αξιολόγησης και Έρευνας διατηρεί τα αρχεία που ζητά ο ενάγων, αλλά έχει μόνο 10 άτομα προσωπικό και δύο από αυτούς είναι νέοι, με αποτέλεσμα να είναι πιο αργοί στην επεξεργασία των σελίδων από τους άλλους εργαζόμενους.

«Κάθε γραμμή κάθε σελίδας πρέπει να ελέγχεται για να διασφαλιστεί ότι εφαρμόζονται οι κατάλληλες διορθώσεις», επισήμανε ο FDA….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου