Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ο Οικονόμου δεν απέκλεισε την αποστολή μαχητικών και πιλότων στην Ουκρανία...Ειναι επικινδυνοι .....



Την ώρα που έχουν δημιουργηθεί έντονα ερωτήματα για την απουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην οποία ανακοινώθηκε η παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, η στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκαλεί προβληματισμό.

Κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου δέχτηκε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση μετά την σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, η Ελλάδα να στείλει μαχητικά αεροσκάφη και πιλότους προκειμένου να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας απέναντι στους Ρώσους.

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε ούτε όμως απέκλεισε το ενδεχόμενο, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με τη στάση των συμμάχων της στο NATO: «Η χώρα μας πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους εταίρους και τους συμμάχους της στην αντιμετώπιση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Θα περιμένουμε τη συνεδρίαση και αντίστοιχα θα τοποθετηθούμε» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε την αποστολή όπλων και υποστήριξε ότι η χώρα μας πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ειρηνική επίλυση της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου