Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Σοκ … από αποκάλυψη του euro2day : 10 μέρες «βγάζουν» τα αποθέματα αν κοπεί η ροή του φυσικού αερίου από τη Ρωσία γιατί η κυβέρνηση των “Αρίστων” πιάστηκε απροετοίμαστη από τις εξελίξεις!!!Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, στο μεσοδιάστημα από την τελευταία σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου, στις 14 Φεβρουαρίου, ενόψει της απειλής που συνεπαγόταν η κλιμακούμενη ένταση Ρωσίας- Ουκρανίας, δεν υπήρξε σχεδιασμός για την... έλευση έκτακτων φορτίων στη Ρεβυθούσα, πλην των ήδη προγραμματισμένων. Αποτέλεσμα είναι το εγχώριο ενεργειακό σύστημα να ποντάρει στη διατήρηση των ήπιων θερμοκρασιών για την εποχή, ώστε να αντέξει για δέκα ημέρες με τα αποθέματα φυσικού αερίου, στη θεωρητική περίπτωση που ξαφνικά κοπεί η ροή του αερίου από τη Ρωσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα θα κληθεί να συνδράμει τη Βουλγαρία, διοχετεύοντας φυσικό αέριο για την κάλυψη των αναγκών των ευάλωτων καταναλωτών της.

Το ότι η κυβέρνηση κινείται με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» φάνηκε και από τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπουργική αντιπροσωπεία από τη Βουλγαρία που πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας, υπό τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών Άσεν Βασίλεφ, καθώς εκτιμά ότι η κρίση θα είναι «βραχυπρόθεσμη».

«Χαίρομαι πολύ που σας καλωσορίζω εδώ. Έκανα κάποιες παρατηρήσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία καθώς και επισημάνσεις σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της παροχής φυσικού αερίου. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τη Βουλγαρία με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να ξεπεράσει αυτό που εμείς θεωρούμε πως θα είναι μια βραχυπρόθεσμη κρίση» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιχειρεί να καθησυχάσει, λέγοντας ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), όσον αφορά την προμήθεια φυσικού αερίου, εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση του ομαλού εφοδιασμού της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου