Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Στον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων η Χερσώνα και το Μπερντιάνσκ
Τέταρτη μέρα μαίνονται οι επιθέσεις στα ουκρανικά εδάφη από ρωσικά στρατεύματα με βαρύ φόρο αίματος και από τις δυο πλευρές. Πριν από λίγη ώρα Ρώσοι στρατιώτες μπήκαν στο Χάρκοβο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν οδομαχίες στο κέντρο της πόλης.

Οι μάχες σημειώνονται από το πρωί με ελαφρά τεθωρακισμένα που έχουν εγκαταλειφθεί ή έχουν τυλιχθεί στις φλόγες να είναι ορατά στους δρόμους, ενώ ακούγεται ο ήχος πυροβολισμών και σποραδικών εκρήξεων στην πόλη. Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης, Όλεγκ Σινεγκούμποβ, ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να εισχωρήσουν στο Χάρκοβο και με ανακοίνωσή του καλεί τον πληθυσμό να παραμείνει στα καταφύγια.

Παράλληλα, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι περικύκλωσε δύο μεγάλες πόλεις στη νότια Ουκρανία, τη Χερσώνα και το Μπερντιάνσκ. «Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκλεισαν πλήρως τις πόλεις Χερσώνα και Μπερντιάσκ» που καταμετρούν αντίστοιχα 290.000 και 110.000 κατοίκους, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS.
Το «όχι» του Ζελένσκι

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Ρωσίας ανακοίνωσε πως το Κρεμλίνο είναι έτοιμο να στείλει ρωσική αντιπροσωπεία στην Λευκορωσία, ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία. Στην αντιπροσωπεία της Μόσχας περιλαμβάνονται εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις στη πολη Γκομέλ» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου με το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας να ανακοινώνει ότι απο την πλευρά του έχει κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για τη συνάντηση και τώρα εργάζεται για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν το πρωτόκολλο.

Από την πλευρά του, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε πως είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, αλλά όχι στην πόλη Γόμελ της Λευκορωσίας, επειδή η χώρα αυτή λειτουργεί ως βάση οπισθοφυλακής στην εισβολή στην Ουκρανία. «Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε στη Λευκορωσία αν η Ρωσία δεν είχε χρησιμοποιήσει το έδαφός της για επιθέσεις στην Ουκρανία» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου