Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Αυτό δεν είναι απλά "προφητεία" είναι ανατριχιαστικό! Είπε τι θα γίνει στην Ουκρανία χαρτί και καλαμάρι πριν από 7 χρόνια ο γκουρού της πολιτικής (Βίντεο)



Πριν από επτά χρόνια, προέβλεψε με χειρουργική ακρίβεια τα γεγονότα της εβδομάδας στην Ουκρανία και εξήγησε γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής

Ο θρυλικός Αμερικανός πολιτικός...επιστήμονας John Mearsheimer προβλέπει - το 2015 - τι ακριβώς θα συμβεί στην Ουκρανία!

Τον αποκαλούσαν ρατσιστή και αντισημίτη, αλλά ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας John Mearsheimer, 74 ετών, έχει γίνει γνωστός πάνω από όλα από το ότι έχει σχεδόν πάντα δίκιο. Πριν από επτά χρόνια, προέβλεψε με χειρουργική ακρίβεια τα γεγονότα της εβδομάδας στην Ουκρανία και εξήγησε γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.


Πρόκειται για έναν από τους πιο σεβαστούς ερευνητές στον κόσμο στις διεθνείς σχέσεις... Ο John Mearsheimer, προέβλεψε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήδη από το 2015 και ταυτόχρονα εξήγησε γιατί πίστευε ότι ήταν η ίδια του η χώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, που ήταν πίσω από το αιματοκύλισμα αυτής της εβδομάδας στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.

- Αυτό που πραγματικά πιστεύω ότι συμβαίνει εδώ είναι ότι η Δύση έχει παρασύρει την ουκρανική κυβέρνηση σε έναν επικίνδυνο δρόμο και ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η συντριβή της Ουκρανίας. Και πιστεύω ότι η πολιτική που πρεσβεύω, με μια ουδέτερη Ουκρανία που χτίζουμε οικονομικά και απαλλάσσουμε από αυτή τη διελκυστίνδα μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, είναι η καλύτερη λύση για τον λαό της Ουκρανίας.


- Και η ουκρανική κυβέρνηση παίζει ρόλο σε αυτό και είναι καταρχήν εντελώς απρόθυμη να συμβιβαστεί με τους Ρώσους. Αντίθετα, θέλουν πεισματικά να ακολουθήσουν τη δική τους γραμμή.- Αυτό που κάνουμε τώρα είναι ότι καλούμε την Ουκρανία να παίξει σκληρά απέναντι στη Ρωσία. Κάνουμε τους Ουκρανούς να πιστέψουν ότι τελικά θα γίνουν μέρος της Δύσης, γιατί τελικά θα νικήσουμε τον Πούτιν και τελικά θα πάρουμε αυτό που θέλουμε, γιατί ο χρόνος είναι με το μέρος μας.

- Αλλά όπως είπα νωρίτερα, αν το κάνουν, το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η χώρα θα γίνει... χαλίκι. Και αυτό που κάνουμε είναι, στην πραγματικότητα, να ενθαρρύνουμε αυτό το αποτέλεσμα.

- Θα ήταν πολύ καλύτερα αν εργαζόμασταν για να επιτύχουμε την ουκρανική ουδετερότητα. Τότε θα μπορούσαμε να θάψουμε αυτήν την κρίση όσο το δυνατόν γρηγορότερα, κάτι που θα ήταν προς το συμφέρον μας. Θα ήταν φυσικά και προς το συμφέρον της Ρωσίας. Και το πιο σημαντικό: θα ήταν προς το συμφέρον της Ουκρανίας να τερματίσει την κρίση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου