Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Η Κόνιτσα γιόρτασε την 109η επέτειο απελευθέρωσής της από τον οθωμανικό ζυγό.Παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του Βουλευτή Ιωαννίνων και πρώην Υπουργό κ. Σταύρου Καλογιάννη ως εκπροσώπου της Βουλής, εορτάστηκε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 στο Δήμο Κόνιτσας η επέτειος των Ελευθερίων, μετά την καθιέρωση ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας της 24ης Φεβρουαρίου, ημέρας απελευθέρωσης της Κόνιτσας και της ομώνυμης επαρχίας από την πολύχρονη οθωμανική τυραννία, (Π.Δ. υπ’ αριθμ.34/ΦΕΚ 61Α/12-03-2020).

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με βάση τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.
 


Το πρόγραμμα περιελάμβανε Δοξολογία στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων στη θέση «Αη Γιάννης», όπου έγινε το 1913 η υποδοχή των αγωνιστών της απελευθέρωσης της Κόνιτσας, ομιλία μικρής διάρκειας και κατάθεση στεφάνων.

   

 Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Φιλαρμονική του Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές, καθώς και οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κόνιτσας με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών.
 


Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Δήμος παρέθεσε δεξίωση έμπροσθεν του Δημαρχείου για τους πολίτες, ενώ ο Δήμαρχος παρέθεσε μικρή δεξίωση στο γραφείο του προς τιμήν των προσκεκλημένων. 


Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και της Βουλής, καθώς και τους εκπροσώπους των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών για την παρουσία τους και την συμβολή τους στην περιοχή, όποτε χρειαστεί και τους πρόσφερε αναμνηστικά δώρα.
 


Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου ως εκπροσώπου της Κυβέρνηση, ο Βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης ως εκπρόσωπος της Βουλής, 


ο Διοικητής της VIII Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Χρήστος Σιόρεντας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου,

 
ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, 

ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης,


ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου Αρχιπύραρχος Απόστολος Βασδέκης,


  ο Διοικητής του 583 Τ.Π. Κόνιτσας Περικλής Χαλάστρας, ο Διοικητής του ΤΕ,
η Αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος,
ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Μουσελίμης,
ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Πήχας ως εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών,  οι Αντιδήμαρχοι Δημήτριος Χήρας, Νικόλαος Τσιαλιαμάνης, Αριστείδης Λαζογιάννης, ο Πρόδρομος Γαϊτανίδης ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αικατερίνη Δημάρατου, Ελένη Νίνου, Δήμητρα Λάκκα και Παναγιώτης Τσιγκούλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κόνιτσας Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου Μαρία Τσολάκη, ο Κωνσταντίνος Παγανιάς ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ιωαννίνων, η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Κόνιτσας Ειρήνη Γιαννίτση, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων και εκπρόσωποι τοπικών αρχών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου