Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Oλοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-ΟυκρανίαςΟλοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας στο Γκόμελ της Λευκορωσίας. Τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει έως τώρα γνωστά.

Νωρίτερα η Ουκρανία είχε ανακοινώσει ότι τα βασικά σημεία της συνάντησης θα είναι η εκεχειρία και η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τη χώρα.

“Η αντιπροσωπεία του Κιέβου έφθασε στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας για συζητήσεις με τη Ρωσία” ανέφερε το γραφείο της ουκρανικής προεδρίας στο κανάλι της στο Telegram.

Το σημείο κλειδί των συνομιλιών είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η απόσυρση των στρατευμάτων από την Ουκρανία” αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση. Mάλιστα, οι Ουκρανοί ζητούν την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΗΓΗ:

Ολοκληρώθηκαν μετά από περισσότερες από τρεις ώρες οι διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία, ενώ συνεχίζεται για 5η μέρα η ρωσική εισβολή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω πληροφορίες για το αν υπήρξε κάποιου είδους συμφωνία από τις δύο πλευρές.

Ποιοι συμμετείχαν στις αντιπροσωπείες

Της ουκρανικής αντιπροσωπείας ηγήθηκε ο υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο οποίος συνοδεύεται από τον Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας. Το «παρών» έδωσε και ο ηγέτης του κόμματος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Νταβίντ Αρακάμια.

Η ρωσική αντιπροσωπεία αποτελείται από εκπροσώπους της προεδρικής διοίκησης, του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και της κρατικής Δούμας.

Η ρωσική πλευρά δεν θα προχωρήσει σε ενημέρωση αναφορικά με τις θέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στις διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία, ανέφερε το Κρεμλίνο, συμπληρώνοντας πως οι διαπραγματευτές θα πρέπει να επικοινωνήσουν σιωπηλά.
Οι στόχοι των δύο πλευρών

Η Ρωσία ενδιαφέρεται να επιτευχθεί συμφωνία που να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στις συνομιλίες της με την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι σήμερα, πριν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με τον Μεντίνσκι, η ρωσική αντιπροσωπεία δεν έχει κοιμηθεί όλη τη νύχτα, ενώ η ώρα που θα έφτανε στη Λευκορωσία η ουκρανική αντιπροσωπεία άλλαξε πολλές φορές.

Σύμφωνα με την προεδρία της Ουκρανίας, ο βασικός στόχος των συνομιλιών είναι η κατάπαυση πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την ουκρανική επικράτεια.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έγινε γνωστό ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία στις συνομιλίες με τη Ρωσία ζητεί την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς, σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας και όπως μετέδωσαν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου