Τρίτη 10 Μαΐου 2022

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ουκρανικός εκβιασμός προς την Ευρώπη: ΚΟΒΟΥΝ την μεταφορά φυσικού αερίου από την Ρωσία




Στην μέγγενη ενεργειακής φτώχειας η Ευρώπη…

Από την Τετάρτη, ο φορέας εκμετάλλευσης GTS της Ουκρανίας (OGTS) σταματά την διαμετακόμιση φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του σταθμού διανομής αερίου Sohranivka στην περιοχή Luhansk.

Αυτό μεταδίδεται από το ρωσικό πρακτορείο TASS!

«Η OGTS ενημερώνει ότι στις 11 Μαΐου 2022, από τις 07:00 (ώρα Μόσχας), δεν θα γίνεται δεκτό φυσικό αέριο στο ουκρανικό GTS στο φυσικό σημείο του κόμβου Sokhranivka», αναφέρει το μήνυμα.

Οι Ουκρανοί επικαλούνται ανωτέρα βία που καθιστά αδύνατη την περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του GIS Sohranovka και του συνοριακού σταθμού συμπίεσης (CS) Novopskov, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο χειριστής σημειώνει ότι «ο σταθμός συμπίεσης Novopskov είναι ο πρώτος από τους σταθμούς συμπίεσης του ουκρανικού GTS στην περιοχή Luhansk, μέσω του οποίου σχεδόν το ένα τρίτο του φυσικού αερίου (έως 32,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα) διοχετεύεται από την Ρωσία στην Ευρώπη.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι «προκειμένου να εκπληρωθούν πλήρως οι υποχρεώσεις διαμετακόμισης προς τους ευρωπαίους εταίρους, είναι δυνατή η προσωρινή μεταφορά μη προσβάσιμων χωρητικοτήτων από το φυσικό σημείο της σύνδεσης Sohranivka στο φυσικό σημείο της σύνδεσης Sudzha, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή που ελέγχεται από Ουκρανία».
photo pixabay

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου