Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Κολοσιαία στρατιωτική κινητοποίηση του Ισραήλ: Η μεγαλύτερη εδώ και δεκαετίες! – Προ των πυλών σύγκρουση με Ιράν- Χεζμπολάχ & Χαμάς




Τί δυνάμεις κινητοποιεί το Ισραήλ

Aρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Ξεκίνησε η μεγαλύτερη ισραηλινή στρατιωτική κινητοποίηση στην Ιστορία της χώρας με μία άσκηση που δεν έχει προηγούμενο. Το ισραηλινό ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε πως πρόκειται επίσημα για την “μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση εδώ και δεκαετίες”!

Το Ισραήλ προσομοιώνει έναν πόλεμο σε όλα τα μέτωπα με όλους τους εχθρούς του, Ιράν, Χαμάς, Χεχμπολάχ κτλ. Αρκεί να δει κανείς τι κινητοποιεί η ισραηλινή ανώτατη στρατιωτική Διοίκηση.

To ερώτημα είναι πόσο κοντά είμαστε σε ένα πόλεμο Ισραήλ-Ιράν; Το Ισραήλ προετοιμάζεται για επίθεση στο Ιράν που θα έχει ως αποτέλεσμα να δεχτεί αντεκδικητικά πλήγματα από Χαμάς-Χεζμπολάχ.

Για το λόγο αυτό, η Χαμάς και οι παλαιστινιακές φατρίες ανακοίνωσαν τη Δευτέρα το απόγευμα ότι αύξησαν το επίπεδο συναγερμού τους ως απάντηση στην άσκηση του Ισραηλινού Στρατού που ξεκίνησε την Κυριακή.

Ταυτόχρονα και η Χεζμπολάχ έθεσε τις δυνάμεις της σε επιφυλακή.

Τους τελευταίους μήνες το Ισραήλ δέχεται μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων με αρκετούς νεκρούς και τραυματίες. Η άσκηση μόνο τυχαία δεν είναι.

Διαβάστε επίσης

Έρχεται θύελλα στη Μ. Ανατολή: Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Μόσχα- Ρωσικά όπλα κατά Ισραήλ
“Chariots of Fire”: Η μεγαλύτερη άσκηση εδώ και δεκαετίες!

Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην ιστορία της χώρας, διάρκειας 4 εβδομάδων με την κωδική ονομασία “Chariots of Fire” (Άρματα της Φωτιάς).

Πρόκειται για την μεγαλύτερη άσκηση του ισραηλινού στρατού εδώ και δεκαετίες, στην οποία θα συμμετάσχουν όλες οι μονάδες των IDF.

Η άσκηση αναβλήθηκε τον περασμένο Μάιο λόγω του 11ήμερου πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας. Ξεκίνησε τώρα ακόμη πιο “αναβαθμισμένη”.

Η άσκηση τεσσάρων εβδομάδων θα προσομοιώσει έναν πολυμέτωπο και πολυδιάστατο πόλεμο κατά των εχθρών του Ισραήλ σε Βορρά και Νότο, στον αέρα, στη θάλασσα, στη ξηρά και στο μέτωπο του κυβερνοχώρου.

Ένα από τα σενάρια της άσκησης θα είναι ολοκληρωτικός πόλεμος με Χεζμπολάχ-Χαμάς και μαζικές εκτοξεύσεις πυραύλων!

Θα κληθούν έφεδροι απ’ όλες τις Διοικήσεις, Σώματα και Πτέρυγες με την συμμετοχή όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ναυτικού, Αεροπορίας και Στρατού Ξηράς.

Παράλληλα θα λάβουν μέρος και όλοι οι θεσμοί που ασχολούνται με την ασφάλεια του κράτους , το υπουργείο Άμυνας, η υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης, το υπουργείο Εξωτερικών, Μυστικές Υπηρεσίες κτλ

Δείτε βίντεο



Palestinians hurled molotov cocktails at an Israel bus on Route 55 between Azzun and Ma’ale Shomron. No injuries, but it caused a small brush fire. pic.twitter.com/DhlcRuGo1u

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 9, 2022





IDF says troops arrested six Palestinians suspected of involvement in terror activities, during overnight raids in the West Bank. pic.twitter.com/gaSC0tzv6b

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 10, 2022





IDF says troops operated in the West Bank town of Rummanah and arrested two Palestinians suspected of involvement in the Elad attack. 2 arrested in Qarawat Bani Hassan over involvement in the Ariel attack. 13 others arrested across West Bank, IDF says. pic.twitter.com/TmnxJbc5Ff

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 9, 2022


“Θα λάβουμε μέρος όλες οι Μονάδες”

«Δεν θα υπάρξει μονάδα που δεν θα λάβει μέρος σε αυτήν την άσκηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF), Ταξίαρχος Ραν Κόχαβ.

Ο στόχος της άσκησης είναι να βελτιώσει την ετοιμότητα ολόκληρου του στρατού και να εξετάσει την ικανότητα των στρατευμάτων να πραγματοποιήσουν μια ισχυρή και παρατεταμένη εκστρατεία κατά των εχθρικών δυνάμεων.

Θα αποκαλύψει επίσης ζητήματα επιμελητείας και ισχύος πυρός που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι στρατιώτες σε έναν πόλεμο.

Η άσκηση αποσκοπεί στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ του Ισραηλινού Στρατού, των κυβερνητικών υπουργείων, των οργανώσεων ασφαλείας και των πολιτικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων τους για μετάβαση από τη καθημερινή ρουτίνα σε ένα πλήρες σενάριο έκτακτης ανάγκης με πολλαπλούς τομείς που εξελίσσονται συνεχώς.
“Υπουργικό συμβούλιο από απόστρατους Αξιωματικούς”

Δημιουργήθηκε επίσης ένα «υπουργικό συμβούλιο» για να προσομοιώσει το πολιτικό κλιμάκιο που θα ήταν ενεργός εταίρος στη διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το υπουργικό συμβούλιο αποτελείται από απόστρατους αξιωματικούς, συμπεριλαμβανομένου του υποστράτηγου Yaakov Amidror και Gershon Hacohen.

Θα δοθεί έμφαση στην επίτευξη επιχειρησιακών στόχων με γρήγορο ρυθμό, με επιθέσεις, άμυνα και πολυδιάστατους ελιγμούς. Ο στρατός είπε ότι θα εφαρμόσει επίσης όλα τα διδάγματα από την Επιχείρηση “Φύλακας των Τειχών” (Operation Guardian of the Walls).

Η άσκηση θα εξετάσει τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν ο αρχηγός του επιτελείου, το Γενικό Επιτελείο και τα στρατεύματα στο πεδίο της μάχης.

Η άσκηση θα συνδυάσει δύο ασκήσεις μεραρχιών μεγάλης κλίμακας τακτικών και εφεδρικών δυνάμεων από την 162η Μεραρχία και την 98η Μεραρχία.

Η άσκηση είναι μοναδική και άνευ προηγουμένου σε έκταση και θα επιτρέψει στον στρατό να διατηρήσει υψηλό επίπεδο ετοιμότητας σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Στοχεύει στη βελτίωση των δυνατοτήτων του στρατού σε έναν έντονο, πολυμέτωπο και παρατεταμένο πόλεμο σε όλα τα σύνορα.
Θα συνεχιστεί η επιχείρηση αποτροπής τρομοκρατικών επιθέσεων

Παράλληλα με τη μαζική άσκηση, ο στρατός θα συνεχίσει την επιχείρησή του για την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το IDF.

«Μαζί με την άσκηση, η πρωταρχική αποστολή του IDF είναι να προστατεύσει την ασφάλεια των πολιτών του κράτους του Ισραήλ.

Οι δυνάμεις του IDF θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν επιθετικές δραστηριότητες για να ανατρέψουν την τρομοκρατία και θα εργαστούν για να ενισχύσουν την άμυνα κατά μήκος της συνοριογραμμής στο πλαίσιο της Επιχείρησης Break the Wave».

Δείτε βίντεο



Video of the shooting attack near Ariel this evening. An Israeli security guard was killed and the gunmen fled. pic.twitter.com/dwVd4eB1KE




— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) April 29, 2022





Footage published by the IDF of the manhunt for the Elad terrorists, that ended earlier this morning after some 60 hours. pic.twitter.com/TMCQh3Il4b

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 8, 2022





IDF demolished the Silat al-Harithiya home of a fourth Palestinian charged in the deadly Homesh shooting attack in December. This will be the last demolition in this case, after three other homes were razed in recent months. pic.twitter.com/grC0BA5A1Y

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 7, 2022


warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου