Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Ρ.Καντίροφ: «Υπό τον έλεγχο των Τσετσένων η πόλη Ποπάσνα» – Το τέλος της ουκρανικής άμυνας στο Ντονμπάς




Υπό τον έλεγχο των Τσετσένων βρίσκεται πλέον η πόλη Ποπάσνα στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Ραμζάν Καντίροφ.

Η κατάληψη της πόλης Ποπάσνα από τις ρωσικές δυνάμεις...σηματοδοτεί το τέλος της οργανωμένης ουκρανικής άμυνας στο Ντονμπάς.

Ο ρωσικός Στρατός πλέον στο βόρειο προάστιο του Severodonetsk, Voevodovka και σπεύδει για την κατάληψη της πόλης που είναι κομβικής σημασίας πόλη για την εξέλιξη των ρωσικών επιχειρήσεων καθώς είχε οριστεί από το Κίεβο ως το διοικητικό κέντρο της «περιοχής Λουχάνσκ».

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναγνώρισε την προέλαση του Ρωσικού Στρατού στις περιοχές Liman, Seversk, Popasnaya και Voevodovka (το βόρειο προάστιο του Severodonetsk).

Στα μέσα Απριλίου οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέα επίθεση η οποία επικεντρώθηκε στην ανατολική Ουκρανία, με τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς και επιθέσεις να σημειώνονται τον τελευταίο καιρό γύρω από την Ποπάσνα στην επαρχία Λουχάνσκ.

«Μαχητές των τσετσενικών ειδικών δυνάμεων (…) έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της Ποπάσνα», επεσήμανε ο Καντίροφ σε ανάρτησή του στο Telegram. «Οι κεντρικοί δρόμοι και περιοχές της πόλης έχουν καθαρίσει εντελώς», πρόσθεσε.

Να θυμίσουμε ότι χθες το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι σκοτώθηκαν 790 Ουκρανοί στρατιώτες από την επίθεση στην πόλη Ποπάσνα.

Προς το παρόν το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει την πληροφορία αυτή, αλλά αργά χθες Σάββατο ο Ολέξι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε δηλώσει ότι στην πόλη μαίνονται σφοδρές μάχες.

«Η μάχη για την Ποπάσνα συνεχίζεται», επεσήμανε ο Αρεστόβιτς σε βίντεο που ανήρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι Ρώσοι προπαγανδιστές ανέφεραν με χαρά ότι την έχουν ήδη καταλάβει, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτή είναι η 117η φορά που ισχυρίζονται ότι ‘κατέλαβαν την Ποπάσνα’ αυτή την εβδομάδα», πρόσθεσε.




fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου