Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Μία .....Ιστορική ξενάγηση στην Καστρίτσα! Ο Ελληνικός Στρατός είχε να βρεθεί στον Λόφο από το 1913! [Φωτό]




Ο Ελληνικός Στρατός και ειδικότερα το Τμάγμα Νεοσυλλέκτων Περάματος ξεναγήθηκε σήμερα στις 10 το πρωί στο Μοναστήρι της Καστρίτσας και στον αρχαιολογικό χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που ο Στρατός βρέθηκε στον λόφο ήταν το 1913-1916 όταν ελευθέρωσαν τα Γιάννενα με τους άνδρες να παραμένουν εκεί ως φρουροί επί τρία έτη μετατρέποντας το μοναστήρι από οθωμανικό στρατόπεδο που ήταν ως τότε σε ελληνικό για αυτό το διάστημα της τριετίας.

Ο κ.Νίκος Πανταζής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Καστρίτσας είχε αιτηθεί με επιστολή προς τον Ταξίαρχο τη σχετική άδεια ώστε να επιτραπούν ξεναγήσεις στον εν λόγω χώρο . Σήμερα λοιπόν η σκέψη αυτή έγινε πράξη!





122 στρατεύσιμοι μαζί με τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την αρχαια ακρόπολη και την Ιερά Μονή της Καστρίτσας και να ενημερωθούν για την ιστορία του τόπου .

Όσο για τους στρατιώτες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο κ.Πανταζής εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τον κ.Ταξίαρχο της 8ης Μεραρχίας για την όμορφη αυτή εμπειρία και την τιμή που πρόσφερε στον τοπο με την παρουσία του Ε.Σ.

Καλό θα ήταν οι αρμόδιες αρχές να λάβουν επιτέλους πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του συγκεκριμένου αρχαιολογικού τόπου στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων καθώς ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα έγινε μετά από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής .....















Πηγή: epirus-tv-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου