Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Αβραάμ Ζεληλίδης: Προεκλογικό πυροτέχνημα οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τις έρευνες υδρογονανθράκωνΑγαπητοί μου φίλοι,
Επειδή τις τελευταίες ημέρες γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού αλλά και του αρμοδίου υπουργού σχετικά με τις σεισμικές έρευνες από την EXXON νότια και νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, έχω δώσει περισσότερες από 30 συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες και ακολουθούν και άλλες, θα ήθελα να σας δώσω συνοπτικά τις απαντήσεις μου:

Γράφει ο Αβραάμ Ζεληλίδης στο facebook

1. Δεν πανηγυρίζεις για κάτι γίνεται επειδή ήταν μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας.
2. Πρώτα πρέπει να μας απαντήσει γιατί για 3,5 χρόνια δεν βοηθήσαμε την εταιρεία ώστε να αρθούν οι περιβαλλοντικές ενστάσεις στο ΣτΕ με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι έρευνες για 3,5 χρόνια και τώρα θα είχαμε τις γεωτρήσεις;
3. Θα πρέπει να μας ενημερώσει γιατί δεν αναφέρθηκε στον EastMed, που χωρίς την ύπαρξη του ΔΕΝ θα γίνει καμιά γεώτρηση στις περιοχές αυτές.
4. Τέλος, θα πρέπει μας πει γιατί δεν αναφέρθηκε στον Κυπαρρισιακό και στην Πρέβεζα, δύο περιοχές που είναι μπροστά στις έρευνες τουλάχιστον 2 χρόνια και είναι οι πιο ώριμες περιοχές;

Συνεπώς, θεωρώ ότι αν δεν παρουσιαστούν όλα τα παραπάνω μαζί τότε η αναφορά του Πρωθυπουργού ήταν μια προεκλογική αναφορά χωρίς περιεχόμενο, αφού έτσι κι αλλιώς του χρόνου που θα γίνεται ο σχεδιασμός των γεωτρήσεων οι εταιρείες θα διαπραγματευτούν με άλλη κυβέρνηση.
Μήπως δεν μας είναι γνωστό ότι καμιά κυβέρνηση διαχρονικά ΔΕΝ ήθελε να αξιοποιήσει τους υδρογονάνθρακες της Ελλάδας;

Δύο τηλεοπτικές συνεντεύξεις στα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου