Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Αλήθειες και ψέματα για Rafale και Belharra.... Η Dassault προβλέπει στο μπάτζετ για το ελληνικό πρόγραμμα διαφημιστικά έξοδα; Έχουν κοπεί τιμολόγια;



Οι αγορές μαμούθ των Γαλλικών μαχητικών Rafale και των φρεγατών Belharra έγιναν με απευθείας ανάθεση και όχι με διαγωνισμό παρακάμπτοντας την ισχύουσα νομοθεσία στο όνομα της ελληνοτουρκικής κρίσης του 2020.
Οι συμβάσεις υπογράφτηκαν... μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των κατασκευαστικών εταιριών. Άρα δεν πρόκειται για διακρατικές συμφωνίες αλλά για καθαρά εμπορικές.
Οι συμβάσεις δεν προέβλεπαν ούτε ένα ευρώ επιστροφή στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Άραγε γιατί ; Ακόμη και τώρα ο πρωθυπουργός μιλάει περιφρονητικά για την ελληνική αμυντική βιομηχανία . Όχι μόνο δεν την στήριξε αλλά και την εχθρεύεται ! Άραγε γιατί;
Οι κατασκευάστριες εταιρίες άνοιξαν γραφεία στην Αθήνα με την υπόδειξη της εδώ κυβέρνησης να μην έχουν επαφή με κανέναν Έλληνα! Άραγε γιατί;
Η Dassault Group απέκλεισε τους Έλληνες τεχνικούς αποστράτους αεροπόρους από την ομάδα συντήρησης των ελληνικών Rafale! Άραγε γιατί; Είναι πρωτάκουστο η συντήρηση και επισκευή των ελληνικών Rafale να έχει εκχωρηθεί επ΄ αμοιβή στην κατασκευάστρια εταιρία και να γίνεται αποκλειστικά από αλλοδαπούς διότι -όπως υποστηρίζει η ίδια η Dassault- πρόκειται για εντολή του μεγάρου Μαξίμου.

Ας μας πουν: Τι φοβούνται και δεν θέλουν την εμπλοκή κανενός Έλληνα στο πρόγραμμα των Rafale;

Η διεθνής πρακτική υπαγορεύει σε μείζονα εξοπλιστικά προγράμματα η κατασκευάστρια εταιρία να προβλέπει στο μπάτζετ ένα αξιοσέβαστο ποσόν για διαφήμιση του προϊόντος στα συστημικά ΜΜΕ της χώρας που πουλάει το προϊόν. Στην περίπτωση των πώλησης των Rafale στην Ελλάδα προβλέφθηκε από την εταιρία ανάλογη διαφημιστική καμπάνια; Το ερώτημα είναι καίριο και ολίγον πονηρό: Τα ελληνικά ΜΜΕ με την ενθάρρυνση της Ελληνικής κυβέρνησης από το 2020 έως και σήμερα όχι απλώς διαφημίζουν αλλά θεοποιούν τα Rafale ενώ τις προηγούμενες δυο δεκαετίες (2000 και 2010) κανείς δεν μιλούσε για αυτά. Αυτή η μεταστροφή των ελληνικών ΜΜΕ οφείλεται στις υποδείξεις της κυβέρνησης και στην επίκληση του εξ ανατολών κινδύνου ο οποίος ναι μεν είναι υπαρκτός αλλά ορισμένες φορές διογκώνεται αδικαιολόγητα. Τα συστημικά ελληνικά ΜΜΕ διαφημίζουν τσάμπα τα Rafale και την Dassault Group.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η Dassault προβλέπει στο μπάτζετ για το ελληνικό πρόγραμμα διαφημιστικά έξοδα; Έχουν κοπεί τιμολόγια; Αυτά όλα -και πολλά άλλα- θα φανούν σε περίπτωση που κάποια στιγμή διαταχθεί από την Εισαγγελία της Γαλλίας ως συνδρομή της Ελληνικής Δικαιοσύνης, οικονομικός έλεγχος στα λογιστήρια των Γαλλικών εταιριών που εμπλέκονται με το ελληνικό πρόγραμμα των Rafale.

https://www.ieidiseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου