Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

ΜΚΟ κατηγορεί τα διεθνή ΜΜΕ ότι γνώριζαν από πριν την επίθεση στο Ισραήλ της 7ης Οκτωβρίου και ότι «οι φωτορεπόρτερ τους ήταν εκεί»!


Σύμφωνα με την Washington Times, Η ΜΚΟ Honest Reporting κατηγορεί τους τέσσερις φωτορεπόρτερ Hassan Eslaiah, Yousef Masoud, Ali Mahmud και Hatem Ali, που ήταν εξωτερικοί συνεργάτες των Associated Press, Reuters, New York Times και CNN, αντίστοιχα, πως ήταν στημένοι στο σημείο της επίθεσης απο την Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Δημοσίευσε μάλιστα φωτογραφία του Hassan Eslaiah ρεπόστερ του Associated Press που δείχνει να τον φιλάει στο μάγουλο ο Yahya Sinwar, ένας εκ των «εγκεφάλων» της Χαμάς για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ενώ αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος φωτορεπόρτερ πήγε στα πεδία των μαχών, χωρίς να φοράει τα απαραίτητα διακριτικά του δημοσιογράφου.


Έπειτα, η ΜΚΟ ανέφερε ότι το Reuters έστειλε δύο φωτορεπόρτερ να καλύψουν τη σύγκρουση, τη στιγμή που έγινε η επίθεση. «Τι έκαναν εκεί τόσο νωρίς, ένα ήσυχο πρωινό Σαββάτου; Συντονίστηκαν με τη Χαμάς; Οι αξιοσέβαστες υπηρεσίες που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες τους, ενέκριναν την παρουσία τους εντός εχθρικού εδάφους, μαζί με τους εισβολείς;», διερωτήθηκε το Honest Reporting.

Πολλά τα ερωτήματα, πως γνώριζαν τα διεθνή ΜΜΕ για την επίθεση πριν ακόμα μάθει γιαυτήν το ίδιο το Ισραήλ; Πως βρέθηκαν εκεί; να υπενθυμίσουμε πως υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους. Προφανώς ειδοποιήθηκαν αλλα απο ποιούς; Όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η ΜΚΟ που είναι ισραηλινών συμφερόντων, απο την Χαμάς. Η ίδια άλλωστε καταγγέλει τα ίδια ΜΜΕ για φιλοπαλαιστινιακή προπαγάνδα…

Το CNN, όταν έγινε γνωστή η καταγγελία της ΜΚΟ, ανακοίνωσε πως διέκοψε τη συνεργασία με τον συγκεκριμένο φωτορεπόρτερ, ενώ το Reuters αρνήθηκε πως γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί. Επιπλέον, το Reuters διευκρίνισε ότι οι φωτογραφίες που δημοσίευσε, ελήφθησαν εφόσον το ίδιο το Ισραήλ είχε επίγνωση της επίθεσης και ήδη προετοίμαζε την αντεπίθεση του.

«Γνωρίζουμε για την έκθεση της HonestReporting και για τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εις βάρος δύο φωτορεπόρτερ μας, που συμμετείχαν στην κάλυψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου». Το Associated Press αρνήθηκε ότι είχε πληροφορίες και σημείωσε πως «χρησιμοποιεί εικόνες που τραβήχτηκαν από ελεύθερους επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο», συμπεριλαμβανομένης της Γάζας.

Όπως και να χει είναι άλλη μια περίεργη υπόθεση που προστίθεται μαζί με τις τόσες άλλες.








anazitiseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου