Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Στα νύχια της θεάς Κάλι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Στον ύπνο έπιασε ο Στέφανος Κασσελάκης τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αυτό αποδεικνύεται από την διαρροή του κειμένου της επιστολής που θα έστελνε ο αρχηγός της Ομπρέλας στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Το λεκτικό της επιστολής που θα κατέθετε σήμερα ο Ευκλ. Τσακαλώτος στον πρόεδρο της Βουλής για την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ήταν το παρακάτω:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όπως διαβάζουμε στο Bhagavad-Gita είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Με εκτίμηση,

Ευκλείδης Τσακαλώτος»

Για τους αμαθείς στον ινδουισμό η Bhagavad-Gita είναι ένα από τα ιερότερα κείμενά του. Αποτελεί μέρος του μεγάλου ινδικού έπους Μαχαμπαράτα, που όμως πολύ συχνά αποδίδεται ως ανεξάρτητο έργο και μεταφέρει τη διδασκαλία των Ουπανισάντ (Ουπανισάδες) που αποτελούν το τελευταίο τμήμα των Βέντα (Βεδών). Φέρεται δε να συντάχτηκε περί τον 5ο αιώνα π.Χ. στη σανσκριτική γλώσσα από τον Βυάσα τον αποκαλούμενο “Όμηρο της Ινδίας”, ή “Ινδό Όμηρο”. Είναι γραμμένη με ποιητικό μέτρο αποτελούμενη από 700 στίχους που συγκροτούν 18 κεφάλαια, ή λόγους.

newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου