Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Δύο λόγια για τον κ. Γ. Ζάψα


Κατανοούμε ότι ο κ. Γ. Ζάψας επιθυμεί να ολοκληρώσει τη συμμετοχή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο με επίδειξη έντονου αντιπολιτευτικού λόγου.

Όμως ούτε η μακρά του παρουσία στην Αυτοδιοίκηση του επιτρέπει να καταφεύγει σε ακρότητες και να επιδιώκει να προσαρμοστεί στα «δικά του θέλω» το Περιφερειακό Συμβούλιο και να καταργηθεί ο Κανονισμός του, χρήση του οποίου κάνουν όλες οι παρατάξεις.

Η επιλογή για κατάθεση επερωτήσεων δεν έγινε από την Περιφερειακή Αρχή, αλλά από περιφερειακούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης, μηδενός εξαιρουμένου και του ιδίου και σύμφωνα με τον κανονισμό πρέπει υποχρεωτικά να συζητούνται στην πρώτη συνεδρίασή του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όσον αφορά τις απαντήσεις, ήταν υπέρ του δέοντος αναλυτικές, κατανοητές και τεκμηριωμένες. Όσοι θέλουν να καταλάβουν και ειδικά οι πολίτες, νομίζουμε ότι κατάλαβαν

Επιπλέον να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Ζάψας είναι και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής οπότε μπορούσε ή και μπορεί να ζητήσει εξηγήσεις για κάθε ένα ζήτημα που εκ των υστέρων σχολιάζει.

Τέλος απρέπεια διαπράττει αυτός που επιχειρεί να παραπλανήσει το Σώμα και την Κοινή Γνώμη ότι έχει τη συγκατάθεση και άλλων συμβούλων για την υποβολή αιτήματος για να συζητηθεί θέμα της επιλογής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι ο Περιφερειάρχης που εξετάζει αν όντως είναι υπαρκτές ή όχι οι υπογραφές που είναι απαραίτητες για να γίνει η συζήτηση. Περί αυτού, ούτε σήμερα έδωσε εξήγηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου