Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Το παγκόσμιο ρεκόρ σούζας έγινε με ένα σκουτεράκι 125 κυβικών!






Ο Masaru Abe και το ταπεινό Yamaha Jog στην ιστορία, σουζάροντας επί 500 χλμ. – Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες

Είμαστε καλά; 500 χλμ. σούζα; Με σκουτεράκι; Πώς; Και ποιος; Ας αρχίσουμε με το ποιος. Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν και θα συμφωνήσετε πως ο Masaru Abe δεν είναι ένας συνηθισμένος, δηλαδή εξαιρετικά ταλαντούχος και ριψοκίνδυνος στάντμαν / ζογκλέρ των δύο τροχών.

Δεν του αρέσει απλά να κάνει σούζες και Νακ Νακ ή Nose Grab και Banana Split. Θέλει τα κατορθώματά του να έχουν και περιεχόμενο, συνήθως ενσταντανέ ανθρώπινων συναντήσεων ή σχέσεων.




Πράγματι, ο 33χρονος Ιάπωνας με την εφηβική εμφάνιση αρέσκεται να ντύνει τα βίντεο των σταντ του με ρομαντικά, εφηβικά στόρις γεμάτα αθωότητα.

Οι ταινιούλες με τα κατορθώματά του θυμίζουν ταινίες τύπου Σαρλό με ατσούμπαλους ήρωες που μοιάζουν να νιώθουν άβολα μέσα στο σώμα τους. Αουτσάιντερ που ωστόσο κερδίζουν τις εντυπώσεις –και την καρδιά της όμορφης δεσποσύνης…

Αυτός ο Abe λοιπόν, απέσπασε το ρεκόρ της μεγαλύτερης σε απόσταση σούζας, καλύπτοντας πάνω σε μία ρόδα 500χλμ, στην πίστα Kawaguchi Auto Race facility στην Σαϊτάμα της Ιαπωνίας.



Η ακριβής απόσταση όπως καταχωρήθηκε στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες είναι 500,5322 km –εντυπωσιακά μεγαλύτερη από του προηγούμενου ρεκόρ των 331,0195χλμ. που ανήκε από το 1991 στον αναβάτη τράιαλ Yasuyuki Kudo.

Ο Abe έσπασε το παλιό ρεκόρ μετά από 8 ώρες, 18 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα πάνω στον πίσω τροχό. Στόχος του ήταν να καλύψει 600 χλμ., μετά από 13 ώρες όμως οι πόνοι και η γενική δυσφορία ήταν αφόρητοι –έτσι μόλις πέρασε το 500ό χιλιόμετρο ο Ιάπωνας άφησε τον μπροστινό τροχό του να επιστρέψει στην άσφαλτο.



Ήταν τόσο ταλαιπωρημένος που χρειάστηκε βοήθεια για να ξεκαβαλήσει το σκουτεράκι. Ιδιαίτερα ταλαιπωρήθηκε επίσης από τον δυνατό αέρα που φυσούσε στην περιοχή και τις επικλινείς στροφές της πίστας. Για να πετύχει το ρεκόρ οδήγησε με μέση ωριαία 40 χλμ ανά ώρα.

Μιλώντας μετά το κατόρθωμά του ο Abe εξήγησε το σκεπτικό του ρεκόρ του: «Σκέφτηκα πως μιας και θα δοκίμαζα να σπάσω το ρεκόρ, καλό θα ήταν να γράψω ένα τόσο απίστευτο νούμερο, που θα άφηνε τους ανθρώπους ξερούς. Στο τέλος όμως ο πόνος ήταν κάτι που δεν είχα ξανανιώσει ποτέ. Και τα δυο μου χέρια είχαν μουδιάσει, δεν ένιωθα τίποτα απολύτως, έβλεπα θολά. Ήμουν σχεδόν αναίσθητος και ολοκληρωτικά αφυδατωμένος. Δεν έχω ξανανιώσει έτσι ποτέ στη ζωή μου».

Όπως αποκάλυψε, ο πόνος στη μέση εμφανίστηκε λίγο μετά το πρώτο δίωρο πάνω στην ειδικά διαμορφωμένη σέλα. Μέσα στις 13 ώρες της σούζας τα πάντα –ανεφοδιασμός σε καύσιμα για το Jog και σε υγρά για τον αναβάτη του– γινόταν εν κινήσει.









Παραθέτουμε έναν σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα της Reb Bull, όπου μπορείτε να απολαύσετε κάποια ακόμα από τα χαριτωμένα επεισόδια της σειράς με τα σταντ του Abe.






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου