Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Εκτός αμερικανικού στρατού θέτει τους διαφυλικούς ο Ντόναλντ Τραμπ



"Τρομερές ιατρικές δαπάνες και διαταραχές θα φέρουν οι διαφυλικοί στο στρατό", ισχυρίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ για να τους απαγορεύσει να υπηρετήσουν.


Σε μια ακόμη από τις αμφιλεγόμενες και φοβικές επιλογές του προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και την ανακοίνωσε μάλιστα από το προσφιλές του twitter.

Απoκλείει τους διαφυλικούς από τον αμερικανικό στρατό ανεξαρτήτως βαθμού, θέσης ή καθήκοντος.


Επικαλέστηκε δε ως λόγο,ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν «τις τρομερές ιατρικές δαπάνες και διαταραχές» που θα έφερναν τα διαφυλικά πρόσωπα στο στρατό.


Αναφέρει πως κατέληξε σε αυτή την απόφαση μετά από διαβουλεύσεις με τους στρατηγούς του και “ειδικούς στρατιωτικά θέματα”.

Όπως αναφέρει το Reuters, το Πεντάγωνο το 2016 υπό την προεδρία Ομπάμα, είχε άρει την απαγόρευση της συμμετοχής διαφυλικών ατόμων στον στρατό των ΗΠΑ. Αναμενόταν μάλιστα να ξεκινήσουν να υπηρετούν εντός του τρέχοντος έτους, υπό την προϋπόθεση ότι θα ήταν σταθεροί στο φύλο που έχουν επιλέξει για 18 μήνες.

Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Άμυνας, Τζιμ Ματίς ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει για έξι μήνες η είσοδος των διαφυλικών στο στρατό.

Σύμφωνα με έρευνα που είχε παρουσιάσει περσι, ο πρώην υπουργός Αμυνας Ας Κάρτερ, υπηρετούν περίπου 2.500 διαφυλικοί σε ενεργές θέσεις στο στρατό.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου