Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Πολέμου συνέχεια: Στο σκαμνί καθίζουν ξανά οι ΗΠΑ τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες



Αποτέλεσμα εικόνας για vw scandal

Στην αμερικανική δικαιοσύνη οδηγούνται οι μεγαλύτερες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, κατηγορούμενες πως για σχεδόν 20 χρόνια ενεργούσαν ως καρτέλ.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ..κατέθεσε μήνυση εναντίον των BMW AG, Daimler AG, Volkswagen AG, Audi και Porsche, καθώς φέρεται να απέκρυπταν από κοινού μία σειρά πληροφοριών για την τεχνολογική πρόοδο του κλάδου, από το 1996 έως το 2015.

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, η απόκρυψη των συγκεκριμένων πληροφοριών αφενός περιόριζε την τεχνολογική εξέλιξη των αυτοκινήτων, αφετέρου δημιουργούσε στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό.
Η μήνυση του αμερικανικού δημοσίου υποβλήθηκε την Παρασκευή, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.
Στόχο του καρτέλ, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, αποτελούσε η διατήρηση των «σκήπτρων» των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην αμερικανική αγορά.
Σημειώνεται ότι πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel έκανε επίσης λόγο για σύσταση «καρτέλ», με τη συμμετοχή των μεγάλων γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες συνεργάζονταν με στόχο την αύξηση του μεριδίου στην ευρωπαϊκή αγορά.
Μάλιστα, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου καρτέλ, φαίνεται πως εξελίχθηκε και το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων, το οποίο αποκαλύφθηκε το 2015 και οδήγησε στην επιβολή προστίμων, δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι επίμαχες πληροφορίες βρίσκονται ήδη στην κατοχή της Κομισιόν, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο έναρξης επίσημης έρευνας.




fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου