Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Μπαχτσελί: 15 νησιά του Αιγαίου παρανόμως στην Ελλάδα.




Με ένα απειλητικό μήνυμα ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), δηλαδή των λεγόμενων Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, απευθύνεται στην Ελλάδα, έχοντας μάλιστα σημείο αναφοράς την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

Ο κ. Μπαχτσελί ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα παραβιάζει το "δίκαιο της καλής γειτονίας", ασκώντας κριτική στην στάση που τηρεί χώρα μας στην περίπτωση των νησιών και των νησίδων του Αιγαίου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ο ίδιος αναφέρεται στα νησιά και στις νησίδες που διεκδικεί η Τουρκία καθώς και σε νησιά, στα οποία η Ελλάδα ενισχύει την στρατιωτική παρουσία της.

Ο κ. Μπαχτσελί αναλυτικά αναφέρει: "Χθες εορτάσαμε την 94η επέτειο την Συνθήκης της Λωζάνης. Η Λωζάνη είναι ένας πολιτικός και διπλωματικός θρίαμβος. Σκίστηκε η Συνθήκη των Σεβρών και πετάχτηκε από το τραπέζι (των διαπραγματεύσεων). Η Τουρκική Δημοκρατία δημιουργήθηκε σε συνθήκες ανέχειας. Η επίσκεψη του Προέδρου της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου η οποία συμπίπτει με την επέτειο της Λωζάνης είναι προκλητική. 15 νησιά του Αιγαίου τέθηκαν υπό κατοχή με παράνομο και άδικο τρόπο. Κατακρίνω την στάση της Ελλάδας, η οποία δεν συμβαδίζει με το δίκαιο της καλής γειτονιάς".

Στην συνέχεια, ο κ. Μπαχτσελί υπογραμμίζει με σαφώς απειλητική διάθεση: "Ας μην δοκιμάσουν την υπομονή μας. Σε περίπτωση που υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι επιθυμούν να χυθούν (πεταχτούν) στην θάλασσα και να κυνηγηθούν, τότε θα τους εντοπίσουμε όπου και αν κρύβονται και θα τους χύσουμε (πετάξουμε) με μεγάλη ευχαρίστηση (στην θάλασσα)".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου