Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Πες μου με πόσους έχεις «πάει», να σου πω αν θα... χωρίσεις






Πώς επηρεάζει ο αριθμός των παλιών εραστών σου τις πιθανότητες να πάρεις διαζύγιο;

Οι γυναίκες που έχουν πλαγιάσει με μόνο δύο άτομα πριν από τον γάμο τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο, συγκριτικά με εκείνες που είχαν από 3-9 σεξουαλικές σχέσεις ως ελεύθερες, ισχυρίζεται μια καινούργια έρευνα.

Όπως φαίνεται, η ελευθερία που επικρατεί πλέον στις μέρες μας στις σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου οδηγεί σε μια πιο συνειδητή και «σοφή» επιλογή συζύγου, όταν φτάνει η στιγμή για μια γυναίκα να «νοικοκυρευτεί». Η ύπαρξη ενός επαρκούς «μέτρου σύγκρισης» το οποίο βασίζεται σε εμπειρίες με περισσότερους από δύο παρτενέρ μπορεί έχει ως αποτέλεσμα μικρότερες πιθανότητες διαζυγίου, επισημαίνει η έρευνα την οποία εκπόνησε ο Nicholas H. Wolfinger, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γιούτα.

Το παράδοξο ωστόσο με τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ότι, ενώ η σεξουαλική εμπειρία με έναν ή δύο εραστές ισούται με αυξημένες πιθανότητες διαζυγίου και η εμπειρία με 3-9 με λιγότερες, η «τάση» δείχνει να αντιστρέφεται όταν οι παλαιότεροι εραστές ξεπερνούν τους 10. Σε αυτήν την περίπτωση, οι πιθανότητες διαζυγίου κινούνται ξανά σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Η μελέτη δεν παραλείπει να αναφερθεί τέλος στο μικροσκοπικό μεν, υπαρκτό δε ποσοστό των γυναικών που παντρεύονται χωρίς καμία σεξουαλική εμπειρία στο ενεργητικό τους. Εκεί οι πιθανότητες διαζυγίου μειώνονται ξανά εντυπωσιακά, καθώς ελάχιστες από αυτές τις νύφες επιλέγουν να διαλύσουν τον γάμο τους για κάτι που τους είναι παντελώς... άγνωστο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου