Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Ίσινγκ: Η Ελλάδα χρειάζεται «διάλειμμα» από την ευρωζώνη.




Υπέρ μιας προσωρινής αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη τάσσεται ο γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσινγκ, πρώην μέλος επί σειρά ετών των διευθυντηρίων της Bundesbank και της ΕΚΤ.

Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, «η ευρωκρίση δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη». Ο Ότμαρ Ίσινγκ ασκεί σφοδρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι «εξακολουθεί να εφαρμόζει μια εχθρική προς την ανάπτυξη πολιτική».

Ο γερμανός οικονομολόγος καλεί τους πολιτικούς να εντάξουν στις ευρωπαϊκές συνθήκες τη δυνατότητα προσωρινής εξόδου από τη ζώνη του κοινού νομίσματος.


Όπως εκτιμά, «σε κράτη όπως η Ελλάδα θα έκανε καλό ένα sabbatical (σ.σ. παρατεταμένο διάλειμμα) εκτός νομισματικής ένωσης. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να συνοδευτεί από μαζικές βοήθειες εκ μέρους των υπόλοιπων χωρών και από μια οικονομική πολιτική προσανατολισμένη στην ανάπτυξη. Ακόμη θα πρέπει η επανένταξη στην ευρωζώνη να εξαρτηθεί από τον όρο της εφαρμογής ριζικών μεταρρυθμίσεων», τονίζει ο Ότμαρ Ίσινγκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου