Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Η Αλβανία αγνοεί τα ελληνικά διαβήματα – ενδιαφέρεται μόνο για τον ...«ήρωα» της…




Τα διαβήματα της ελληνικής κυβέρνησης πέρασαν στο αθόρυβο στην Αλβανία, αφού η προσοχή της κυβέρνησης (εκεί την καθοδηγεί) βρίσκεται στην ενδεχόμενη έκδοση στη Σερβία του «Μπαλίνα»…

Έτσι,
Κατά τη στιγμή που οι οπαδοί της αλβανικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία για τη σύλληψη στην Κροατία και την ενδεχόμενη έκδοση στη Σερβία του Ισμαήλ Μορίνα, γνωστού ως «Μπαλίστα», ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα έχει ξεκινήσει επαφές με τις κροατικές αρχές για τη διευθέτηση της υπόθεσης.
Σημειώνεται ότι ο Μορίνα που είναι ο σχεδιαστής και ο δράστης του πανιού της Μεγάλης Αλβανίας σε γήπεδο στο Βελιγράδι το 2015, συνελήφθη στην Κροατία πριν από ένα μήνα, ενώ το πρωτοδικείο στο Ντουμπρόνικ ενέκρινε την έκδοσή του στη Σερβία, η οποία τον καταζητεί.
Οι Αλβανοί που προτίθενται να προβούν σε μαζική διαμαρτυρία αύριο στα Τίρανα , αλλά και στο Κόσοβο, γράφουν χαρακτηριστικά: « Ο Ισμαήλ Μορίνα – ‘ Μπαλίστα’ που έγινε ήρωας μας στο Βελιγράδι και έκανε υπερήφανο κάθε Αλβανό σε όλον τον κόσμο, το κροατικό κράτος προτίθεται να τον εκδώσει στη Σερβία. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό».

(newsbomb.al, gazetadita.al)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου