Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

'Kαθαρίζουν' τα Μάλια. Πετάνε έξω τους φασαριόζους Άγγλους από τα ξενοδοχεία




Κωστής Χριστοδούλου

Τα Μάλια στην Κρήτη έχουν γίνει συνώνυμα με τα ξέφρενα πάρτι, το μεθύσι, τους τραυματισμούς και την εφηβική και μετεφηβική βρετανική νεολαία. Μερικές φορές η κατάσταση ξεφεύγει και φθάνουμεσε ακραίες καταστάσεις ακόμη και σε θανάτους. Όλα δείχνουν ότι μπαίνει ένα τέλος σε αυτά και μάλιστα πολύ σύντομα.


Σύμφωνα με δημοσίευμα των βρετανικών Times οι ξενοδόχοι της περιοχής πήραν απόφαση να βάλουν τέλος σε αυτή την κατάσταση. Το 95% αυτών αποφάσισαν να μην υπογράψουν συμφωνία με πρακτορεία που φέρνουν μέσω φθηνών πακέτων νεαρούς Βρετανούς τουρίστες και να προχωρήσουν άμεσα - από το 2018 - σε αντίστοιχες συμφωνίες με πρακτορεία οικογενειακού τουρισμού από την Κεντρική Ευρώπη και συγκεκριμένα την Γερμανία την Ολλανδία και την Αυστρία.
Σύμφωνα με τους ξενοδόχους της περιοχής η κατάσταση είχε ξεφύγει με αποτέλεσμα να έχει αρνητική επίπτωση στον τουρισμό. "Δεν έχουμε τίποτε εναντίων αυτών των παιδιών ούτε με τους Βρετανούς γενικότερα. Όμως αυτοί οι τουριστικοί πράκτορες λειτουργούν στα πρόθυρα της εγκληματικής αμέλειας. Οδηγούν με σφυρίχτρες εφήβους που βρίσκονται σε κατάσταση μέθης σαν κοπάδια στα πάρτυ και στα nightclubs της πόλης" ανέφερε χαρακτηριστικά ένας ξενοδόχος.


Αξίζει να αναφερθεί ότι το πλέον πρόσφατο περιστατικό της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί στα Μάλια είναι αυτό της 19χρόνης Αγγλίδας η οποία μεταφέρθηκε αναίσθητη στο νοσοκομείο του Ηρακλείου μετά την εισπνοή αερίου γέλιου.

Με αφορμή το συγκεκριμένα περιστατικό ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Χερσονήσου. Ευθύμιος Μουντράκης, σε αρθογραφία του στο Cretalive αναφέρει Στα Μάλια τα τελευταία χρόνια, μετά από την ώριμη και συνειδητοποιημένη, σύσσωμη απόφαση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των επιχειρηματιών που βλέπουν (και οικονομικά) το υπάρχων μοντέλο να μην αποδίδει πλέον, έχει αρχίσει να γίνεται στροφή στη προσφορά ενός διαφορετικού, αναβαθμισμένου και ποιοτικότερου προϊόντος.

Γίνεται μία συντονισμένη και στοχευμένη προσπάθεια με τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων, προξενείων, πρεσβειών, της αστυνομίας, των τοπικών συλλόγων και επαγγελματικών φορέων, τοπικών επιχειρηματιών, τουριστικών πρακτόρων και όλης της τοπικής κοινωνίας, η οποία κουράστηκε από το μέχρι πρόσφατα, Βρετανικό κυρίως, μοντέλο τουρισμού της περιοχής!

Έχει ήδη γίνει μία αρκετά μεγάλη αλλαγή του προφίλ πελάτη, τα τελευταία 5-6 χρόνια, με νέες συνεργασίες ξενοδόχων της περιοχής και τουριστικών πρακτόρων από Ρωσία, Σκανδιναβία, Ολλανδία και άλλες χώρες, επιδιώκοντας ένα νέο “εμπλουτισμένο μείγμα” πελάτη. Ταυτόχρονα έχει ήδη μειωθεί σε παραπάνω από τον μισό ο αριθμός συμβολαίων, άρα και επισκεπτών, από τις συγκεκριμένες χώρες που δημιουργούν προβλήματα στη νυχτερινή, και όχι μόνο, ζωή των όμορφων και ιστορικών Μαλίων.
Σκοπός και στόχος της δημοτικής αρχής, και όλων, είναι πρωτίστως η ασφάλεια των επισκεπτών μας και φυσικά η ευχάριστη διαμονή τους στο δήμο μας,. Παράλληλα όμως και ο σεβασμός, από τους επισκέπτες, των φιλήσυχων και φιλόξενων κατοίκων της περιοχής που κουράστηκαν ποιά από τον θόρυβο και την ανέλεγκτη κατάσταση διασκέδασης μερικών εκ των εν λόγω επισκεπτών.
Το αποτέλεσμα των συντονισμένων και μεθοδευμένων ενεργειών μας, έχει ήδη φανεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό, χωρίς να λέει κανείς ότι δεν έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας.

Τουλάχιστον όμως η δημοτική αρχή μαζί με τις υπόλοιπες αρχές, οι τοπικοί φορείς και η τοπική κοινωνία των Μαλίων συμπορευόμαστε όλοι μαζί, σε κοινή και σωστή κατεύθυνση!
Ελπίδα και ευχή όλων μας η παραπάνω υπόθεση να έχει ένα αίσιο τέλος!
- Με πληροφορίες από thetimes.co.uk




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου