Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Θεσπρωτία: Με αφορμή τον τραυματισμό αστυνομικού στη Σαγιάδα από Αλβανό - Πιο οργανωμένες περιπολίες στα σύνορα...





Αλβανός, ξημερώματα, τις τελευταίες ημέρες, τραυμάτισε στη Σαγιάδα αστυνομικό του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Ευσυνείδητος ο άνθρωπος, έχοντας επίγνωση της αποστολής του, πήγε να κάνει με συνέπεια το καθήκον του και βρέθηκε απειλούμενος από Αλβανό, που είχε κλέψει με συνεργό του δύο μηχανάκια.

Ο Αλβανός του επιτέθηκε, δαγκόνωντάς τον στα χέρια, προκειμένου να δραπετεύσει. Χρειάζονται, όπως εκτιμούν πολλοί, πιο οργανωμένες περιπολίες με περισσότερα άτομα ανά ομάδα, ειδικά τις νύχτες, στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Και να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης παρέμβασης εξειδικευμένων στην εξουδετέρωση της εγκληματικότητας αστυνομικών. Η εγκληματικότητα στην περιοχή είναι αυξημένη και δεν αφορά μόνο κλοπές και ληστείες, αλλά και εμπόριο ναρκωτικών κ.λπ.

Οι συνοριακοί είναι εκτεθειμένοι ανά πάσα στιγμή σε απρόβλεπτες καταστάσεις, που μπορούν να στοιχίσουν και την ίδια τη ζωή τους. Άρα χρειάζεται μια θωράκισή τους. Κάνουν υπερβαλλόντως καλά τη δουλειά τους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πέφτουν θύματα των κακοποιών.

Η διοίκηση της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας, που, πραγματικά, μεθοδικά ενεργώντας έχει σημαντικές επιτυχίες στην πάταξη της εγκληματικότητας και δείχνει ενδιαφέρον για την προστασία του προσωπικού της, είμαστε βέβαιοι ότι θα βρει την κατάλληλη λύση και σ΄ αυτό το επείγον ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου