Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Γιάννενα: Κρίνεται ο ανεφοδιασμός με καύσιμα



Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να κριθεί σε μεγάλο βαθμό η προοπτική της επανάκτησης της δυνατότητας του αεροδρομίου Ιωαννίνων να τροφοδοτεί με καύσιμα τα αεροσκάφη που προσγειώνονται και απογειώνονται από αυτό.

Ο γενικός γραμματέας μεταφορών του υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων κ. Βούρδας, όπως τόνισε σε χθεσινές του δηλώσεις ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γ. Δέδες θα λάβει τις επίσημες απαντήσεις από το σύνολο των εταιρειών πώλησης καυσίμων και στη συνέχεια θα συγκαλέσει σύσκεψη στο υπουργείο με το σύνολο των τοπικών φορέων και των βουλευτών.
Ο κ. Δέδες επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στις προοπτικές και τις πιθανότητες ανταπόκρισης των εταιρειών, σημείωσε όμως αφενός πως υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο και αφετέρου πως πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων να λειτουργήσει και να αναβαθμιστεί. «Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε θετικές εξελίξεις, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια.
Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και να λειτουργήσει και να αναβαθμιστεί και θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να το κάνουμε.
Περιμένουμε τις απαντήσεις τη Δευτέρα, έχουμε εναλλακτικές επιλογές και αναλόγως θα κινηθούμε», σημείωσε ο κ. Δέδες, που είχε ολιγόλεπτη συνομιλία στην τελετή παράδοσης του τμήματος της Ιόνιας Οδού για το θέμα του αεροδρομίου και για άλλα θέματα τόσο με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη όσο και με τον Δήμαρχο Θ. Μπέγκα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου