Αν το ΑΠΘ δεν είχε καλέσει τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, για να τον αναγορεύσει σε διδάκτορα, θα έπρεπε να επέμβει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, για να συμβεί κάτι τέτοιο.
Κι αυτό γιατί η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι νέες δηλώσεις του Λουξεμβούργιου αξιωματούχου για την πρόοδο της χώρας, επιτρέπουν στην κυβέρνηση να συντηρήσει για δεύτερη μέρα την υπόθεση της ανάκαμψης της χώρας.
Μιας ανάκαμψης που αποτυπώνεται στην απόφαση της Κομισιόν για παύση της διαδικασίας παρακολούθησης ελλειμμάτων. Ακόμα και την ώρα που ο πρωθυπουργός γίνεται για δεύτερη διαδοχική μέρα δεκτός με επεισόδια στη Βόρεια Ελλάδα.
Παρά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στο ΔΝΤ, μεταξύ των οποίων και κάποιες –όπως οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο- που έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με τις καταβολές αυτής της κυβέρνησης, η κυβέρνηση έχει όλη την ευχέρεια να συντηρήσει το δικό της success story με πολλά ονόματα: Έξοδος στις αγορές, ανάκαμψη της οικονομίας, μείωση –έστω και με ρυθμούς χελώνας- της ανεργίας.
Το πρόβλημα της κυβέρνησης, βρίσκεται στην καταληκτική φράση των δηλώσεων του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. «Οφείλω ένα φόρο τιμής στον ελληνικό λαό, στα φτωχότερα μέρη της κοινωνίας που έχουν υποφέρει πολύ περισσότερο από τους λοιπούς. Ο μέσος πολίτης έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και οφείλω να το αναγνωρίσω αυτό στον ελληνικό πληθυσμό».
Αυτός θα είναι και ο πονοκέφαλος για τον Αλέξη Τσίπρα στο άμεσο μέλλον. Πως δηλαδή θα καταφέρει να κάνει προσβάσιμα τα οφέλη της «ανάκαμψης» σε αυτά «τα φτωχότερα μέρη της κοινωνίας» που τον πίστεψαν, τον ανέδειξαν και «μάτωσαν» από τις συνεχείς θυσίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου