Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Να καταργηθούν όλα τα διόδια ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2/10 ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΟΒΟΥ 17:00-19:00







Την στιγμή που εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι έχουν χρυσοπληρώσει την κατασκευή σύγχρονων δρόμων, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ παίρνοντας την σκυτάλη από τους προκατόχους της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο διατηρεί τα διόδια αλλά προσθέτει και νέα!

Η συγκυβέρνηση που και για τα διόδια παρέδωσε μαθήματα λαϊκής εξαπάτησης, υποκρινόμενη ότι τάχα θα τα καταργούσε, τώρα καλεί τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώνουν για την διαδρομή Αθήνα - Ιωάννινα το τίμημα των 37,25€ και άλλα τόσα για την επιστροφή δηλ. 74,5€ συνολικά μόνο για τα διόδια. Ουσιαστικά τους απαγορεύει να κινούνται στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ αλλά και στους άλλους οδικούς άξονες όπως η ΕΓΝΑΤΙΑ κλπ. Τα διόδια που έχουν μπει σε λειτουργία σε όλη την Περιφέρεια των Ιωαννίνων, φυλακίζουν στα σπίτια τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Σε λίγο θα φτάσουν τα διόδια έξω από τις πόρτες των σπιτιών μας. Είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό!!

Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, τα ευρω-ΝΑΤΟικά κόμματα που συντάσσονται με την επιχειρηματικότητα –υγιή ή όχι. Αυτός είναι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και έτσι ξεπερνά τις κρίσεις του. Μετατρέπει τις λαϊκές ανάγκες όπως είναι η λαϊκή ανάγκη για ασφαλή και γρήγορη μαζική μετακίνηση, σε εμπόρευμα για να έχουν κερδοφορία οι επιχειρηματικοί και κατασκευαστικοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο. Είναι αδίστακτοι και δεν διστάζουν να αιματοκυλούν λαούς ολόκληρους για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Αυτό πρέπει να το σταματήσει ο ίδιος ο λαός! Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες, οι μικροαγρότες να πληρώνουν διπλά τους δρόμους ώστε να εξασφαλίζουν κέρδη μια χούφτα εταιρείες-μονοπώλια.

Όσο για την κίνηση και σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου που πρωτοστατεί ο Περιφερειάρχης κ. Α.Καχριμάνης, οι δήμαρχοι Μετσόβου και Ζαγορίου που μαζί με επιχειρηματικούς κλάδους της τοπικής αγοράς έχουν καταθέσει στο ΣτΕ ασφαλιστικά μέτρα, μόνο ως κίνηση αποπροσανατολισμού και κοροϊδίας μπορεί να χαρακτηριστεί. Το δήθεν ενδιαφέρον τους εξαντλείται σε χρονοβόρες διαδικασίες ώστε να περνά ο καιρός, οι επιχειρηματικοί όμιλοι να συσσωρεύουν τεράστια κέρδη και ο φτωχός λαός να βλέπει το χαμηλό εισόδημα να λεηλατείται με τα διόδια και τα χαράτσια που καλείται να πληρώσει.

Κουβέντα δε λένε όλοι αυτοί γιατί η κατασκευή ενός σύγχρονου οδικού δικτύου είναι αναγκαίο να συνδέεται και με την λειτουργία διοδίων; Δεν λένε, γιατί είναι δεσμευμένοι απέναντι στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων γι΄αυτό και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου στάθηκε ενάντια στα πρόστιμα των εταιρειών εμφιάλωσης νερού που εκμεταλλεύονται το φυσικό πόρο. Επίσης είναι δεσμευμένοι απέναντι στην ΕΕ, η οποία έχει ως στρατηγική την παράδοση των οδικών αξόνων στους επιχειρηματικούς ομίλους για την στήριξη της κερδοφορίας των καπιταλιστών.

Η απάντηση που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στις 11.9.2017, σχετικά με τη γενίκευση της επιβολής διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους σε βάρος των λαϊκών οικογενειών είναι χαρακτηριστική: "Ο χρήστης και ο ρυπαίνων πληρώνει" στην εγκατάσταση εθνικών συστημάτων διοδίων για όλα τα οχήματα, με σκοπό να διασφαλιστεί η βιώσιμη χρηματοδότηση των οδικών υποδομών.

Είναι ανάγκη λοιπόν να ξεσηκωθεί λαϊκή κατακραυγή τόσο απέναντι στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για παλιά και νέα διόδια η οποία συνεχίζει την απαράδεκτη αντιλαϊκή πολιτική και αντίληψη των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και στις διάφορες "εναλλακτικές" προτάσεις όπως "αναλογικά διόδια" κλπ που ξεφυτρώνουν, χωρίς να ζητούν την κατάργηση των διοδίων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, να οργανώσει τον αγώνα του, σε συμπόρευση και συσπείρωση με το ΚΚΕ για: να καταργηθούν όλα τα διόδια, να μην ξαναπληρώσει ο λαός για δημόσια έργα που έχει φορολογηθεί, να γίνονται οι οδικοί άξονες από τον κρατικό προϋπολογισμό και να είναι λαϊκή περιουσία. Για Συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη.



Γιάννενα 29/9/2017 ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου