Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Ισλαμιστής παράνομος μετανάστης από το Μπαγκλαντές συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. λίγο πριν πραγματοποιήσει κτύπημα!




Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ακραίος ισλαμιστής ο οποίος στο κινητό του είχε κηρύγματα μίσους και επαφές με το ...όνομα τζιχάντ…

Στο κόκκινο βρίσκεται η ετοιμότητα των υπηρεσιών ασφαλείας για τον έλεγχο ακραίων ισλαμιστών σε άτυπους λατρευτικούς χώρους στην Αττική. Σε μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στις 31 Αυγούστου σε χώρο που λειτουργούσε παλιότερα ως άτυπο τζαμί στην πλατεία Κολιάτσου, προσήχθησαν τρεις ισλαμιστές υπήκοοοι Μπαγκλαντές για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες ότι ετοίμαζαν κτύπημα στο κέντρο της Αθήνας

Ως ιδιαίτερα επικίνδυνη περίπτωση χαρακτηρίζεται ο ένας από τους τρεις προσαχθέντες ηλικίας 32 ετών, ο οποίος ασπάζεται τη σαλαφιστική ιδεολογία, σύμφωνα με την οποία το Ισλάμ πρέπει να εξαγνιστεί από τη δυτική επιρροή.
Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο κινητά. Στο ένα είχε εγκαταστήσει εφαρμογή κρυπτογράφησης συνομιλιών, ενώ βρέθηκε πλήθος επαφών, μία εκ των οποίων είχε το όνομα «τζιχάντ» αναφέρει δημοσίευμα. Επίσης υπήρχε οπτικοακουστικό υλικό με ακραία κηρύγματα του Ισλάμ και μέθοδοι που μπορούν να κτυπηθούν οι "Άπιστοι".
Ο 32χρονος δεν είχε έγγραφα παραμονής και είχε έρθει παράνομα στην Ελλάδα, μέσω Τουρκίας, πληρώνοντας 500 ευρώ σε Τούρκο διακινητή.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπαγκλαντές, έζησε για μεγάλο διάστημα στην Τεχεράνη μέχρι που αποφάσισε να αφήσει το Ιράν και να ακολουθήσει τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα.
Κατά την προσαγωγή του στην ΕΛΑΣ ήταν αγχωμένος και δεν απαντούσε στις ερωτήσεις των αστυνομικών. Οι δύο ομοεθνείς του προσκόμισαν τις άδειες παραμονής και αφέθησαν ελεύθεροι έπειτα από ανάκριση. Έκτοτε βρίσκονται υπό στενή και διακριτική παρακολούθηση.
Σε όλη την Ελλάδα παρακολουθούνται περίπου 100 άτομα, εκ των οποίων τα 15 θεωρούνται φανατισμένα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου