Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Στην ΕΣΗΕΑ θα εγγράφονται από δω και στο εξής οι εργαζόμενοι των sites – Δείτε τα δικαιολογητικά





Δεκτοί για εγγραφή στην Ένωση Συντακτών θα γίνονται από εδώ και στο εξής οι εργαζόμενοι των ειδησεογραφικών sites. 

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να δεχθεί αιτήσεις υποψηφίων προς εγγραφή δημοσιογράφων στο διαδίκτυο, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ισχύουν και για τα υπόλοιπα μέλη.

Επιτροπή του Δ.Σ. υπό τον γενικό γραμματέα θα εξετάσει τους φακέλους και θα εισηγηθεί το θέμα στο Δ.Σ. 

Επίσης, αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών υπό την πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στους χώρους εργασίας των sites όπου θα συνομιλήσει με τους εργαζόμενους και θα διαπιστώσει τις συνθήκες εργασίας τους.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων προς εγγραφή μελών θα αποστέλλονται στη γραμματεία της ΕΣΗΕΑ από την προσεχή Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και θα πρέπει να διαθέτουν όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε να δεχθεί αιτήσεις υποψηφίων προς εγγραφή συναδέλφων, οι οποίοι εργάζονται σε ειδησεογραφικά sites και πληρούν τις προϋποθέσεις, που ισχύουν και για τα υπόλοιπα υποψήφια νέα μέλη.

Επιτροπή του Δ.Σ. υπό τον Γενικό Γραμματέα θα εξετάσει τους φακέλους των υποψηφίων και θα εισηγηθεί το θέμα στο Δ.Σ.

Αποφασίστηκε, επίσης, αντιπροσωπεία του Δ.Σ., υπό την Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα, να πραγματοποιήσει επισκέψεις στους χώρους εργασίας των sites, να συνομιλήσει με τους συναδέλφους και να διαπιστώσει τις συνθήκες εργασίας τους.

Η Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ θα δέχεται αιτήσεις από τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν πλήρεις φακέλους, με τα δικαιολογητικά που προβλέπονται, διαφορετικά δεν θα γίνονται δεκτοί από τη Γραμματεία της Ενώσεως.

Ακολουθεί πίνακας με τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά εγγραφής.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

που θα πρέπει να υποβάλλουν στην Ε.Σ.Η.Ε.Α., μαζί με την αίτηση, τα υποψήφια προς εγγραφή μέλη που εργάζονται σε ειδησεογραφικά sites

Βεβαίωση του Ε.Φ.Κ.Α., από την οποία να προκύπτει ο χρόνος της ασφάλισής τους σ’ αυτό, από δημοσιογραφική εργασία.

Για την εγγραφή στην ΕΣΗΕΑ απαραίτητη είναι η εξής προϋπηρεσία:

α) Δύο (2) χρόνια ασφάλισης, έως τις 30/9/2017, για όσους έχουν πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης.
β) Τρία (3) χρόνια ασφάλισης, έως τις 30/9/2017, για όσους έχουν απολυτήριο Λυκείου.
Πιστοποιητικό γέννησης ή φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας επικυρωμένη.
Πτυχίο Ανωτάτης ή Ανωτέρας σχολής ή Απολυτήριο Λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής Μέσης Εκπαίδευσης.

 Εφόσον είναι τίτλοι του εξωτερικού προσκομίζεται και η αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ. Τα αντίγραφα των τίτλων πρέπει να είναι επικυρωμένα.
Αντίγραφο ποινικού μητρώου πρόσφατο.
Βεβαίωση του εργοδότη, από την οποία να προκύπτει η ειδικότητα με την οποία απασχολούνται και οι αποδοχές, τις οποίες λαμβάνουν.
Χωριστές βεβαιώσεις δύο μελών της Ε.Σ.Η.Ε.Α., από τις οποίες να προκύπτει ότι ο υποψήφιος έχει ως κύριο επάγγελμα τη δημοσιογραφία, το είδος της εργασίας που εκτελεί καθώς και το ήθος και η επαγγελματική του συμπεριφορά.

Ανάλογη με τις παραπάνω βεβαίωση, μέλους της ΕΣΗΕΑ, που εργάζεται στο ίδιο Μέσο, στο οποίο εργάζεται ο υποψήφιος.

Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986, με την οποία να δηλώνεται, ότι το υποψήφιο μέλος είναι μόνιμος κάτοικος της Αθήνας ή του Πειραιά ή των προαστίων και συνοικισμών των δύο αυτών πόλεων, ότι κατά το χρόνο που εξετάζεται η αίτησή του δεν είναι συνταξιούχος οποιουδήποτε Ταμείου κύριας ή επικουρικής ασφάλισης από οποιαδήποτε αιτία, ότι ασκεί πραγματικά το επάγγελμα του δημοσιογράφου και ότι παράλληλα με την εργασία του αυτή δεν ασκεί εργασία ή επάγγελμα που δεν είναι δημοσιογραφική.

 ΚαιΣύντομο, σαφές και πλήρες βιογραφικό σημείωμα δακτυλογραφημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου