Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Δολοφονία του ΠτΔ Π.Παυλόπουλου και πολιτική εκτροπή ο στόχος της τηλεχειριζόμενης βόμβας στην Κόρινθο;

Πολύ προσεκτικά ερευνάται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρέθηκε χθες το απόγευμαστις 15.20 στον αυτοκινητόδρομο στο 113ο χλμ. Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Ο λόγος δεν είναι μόνο ότι από το σημείο θα περνούσε η αυτοκινητοπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και το γεγονός ότι τα εκρηκτικά ήταν συνδεδεμένα με κινητό τηλέφωνο, που σήμαινε ότι κάποιος θα ενεργοποιούσε από μακριά τον μηχανισμό, άρα επρόκειτο για βόμβα (IED) κατασκευασμένη για ενέδρα.
Και αν δεν αφορούσε τον Π.Παυλόπουλο, ποιος ήθελε να στήσει ενέδρα με εκρηκτικό μηχανισμό, ανάλογο με αυτόν που χρησιμοποιούν οι μεγάλες τρομοκρατικές, αλλά και επαναστατικές οργανώσεις ανά τον πλανήτη;
Στην κυβέρνηση, έχουν θορυβηθεί από το γεγονός της εύρεσης του εκρηκτικού μηχανισμού όσο και αν δεν το δείχνουν προς τα έξω. Πολλές φορές η αντιπολίτευση έχει καλέσει μέσω δημοσιευμάτων τον ΠτΔ να "παραιτηθεί" για να γίνει δυνατή η άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Μήπως κάποιοι προσπαθούν να τον "παραιτήσουν" με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οδηγήθηκε σε παραίτηση ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, όταν διέκρινε άμεσο κίνδυνο για την δική του ζωή και την ζωή της οικογένειάς του (δεν έχει διαψευσθεί ακόμα ότι απήχθησαν για λίγες ώρες τα παιδιά του ή και η ίδια η σύζυγός του για να του σταλεί "καθαρό" μήνυμα παραίτησης).
Μια παραίτηση του Π.Παυλόπουλου θα οδηγούσε άμεσα σε κάλπες και σε ήττα, με μικρή ή μεγάλη διαφορά τον κυβερνητικό συνασπισμό που "απειλεί" την "διψασμένη" για εξουσία αντιπολίτευση και τις δυνάμεις που επιθυμούν το ίδιο, να παραμείνει στην εξουσία επί μία διετία ακόμα (οι εκλογές κανονικά γίνονται το 2019). Το ερώτημα είναι ποιος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο;
Αν στην περίπτωση του Κ.Καραμανλή διαφαινόταν και εν τέλει αποδείχθηκε ότι οι ΗΠΑ ήθελαν την φυσική του εξόντωση του 2007-9, ποιες είναι οι ξένες δυνάμεις που θα ήθελαν την εξόντωσή του και την πτώση της κυβέρνησης, όταν γενικά αυτή δεν λέει "Οχι" ούτε στους δανειστές, ούτε στις ΗΠΑ; Μήπως ιδιωτικά συμφέροντα;
Φυσικά υπάρχουν και οι τρομοκρατικές οργανώσεις: Με κινητό τηλέφωνο θα πυροδοτούσαν το παγιδευμένο με εκρηκτικά κλειστό φορτηγάκι, που θα είχαν σταθμεύσει σε συγκεκριμένο σημείο του μαντρότοιχου της Α΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και άλλοι κρατούμενοι που θα επιχειρούσαν να αποδράσουν. Δηλαδή έχει η τεχνολογία κατασκευής του υπάρχει και εγχωρίως.
Βέβαια, όπως έγραψε χθες το pronews.gr το δέμα,σύμφωνα με πληροφορίες, υποτίθεται ότι έγινε αντιληπτό από υπαλλήλους καθαριότητας του δρόμου,οι οποίοι και ενημέρωσαν αμέσως τις αρχές. Eίναι έτσι; Πόσες φορές έχουμε δει στην Εθνική Οδό υπαλλήλους καθαριότητας του δρόμου να καθαρίζουν τον παράλληλο χώρο σε μια περιοχή που κατά κανόνα είναι χωράφια ή κάθετα βράχια;
Τι θέλουμε να πούμε: Μηπως υπήρξε ειδοποίηση και έτσι έγινε η "τυχαία" ανακάλυψη; Ειδοποίηση και...προειδοποίηση ταυτόχρονα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλους, ταξίδευε στην Καλαμάτα για τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου της πόλης και του νέου στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε λίγο πριν περάσει ο Προκόπης Παυλόπουλος
Μόλις εντοπίστηκε ο μηχανισμός οι Αρχές ενημέρωσαν τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος με ψυχραιμία ζήτησε από τους αστυνομικούς να συνεχίσουν τη δουλειά τους και πως ο ίδιος θα συνέχιζε κανονικά το ταξίδι του προς την Καλαμάτα.
"Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Συνεχίστε τη δουλειά σας και εγώ θα ακολουθήσω κανονικά το πρόγραμμά μου", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας να τον ενημερώσουν για όλες τις εξελίξεις.
Όντως ο κ. Παυλόπουλος συνέχισε κανονικά το ταξίδι του χωρίς προβλήματα.
Τα υπολείμματα του μηχανισμού μετά την ελεγχόμενη έκρηξη παρελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική και εξετάζονται. Ισως δεν έπρεπε να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη και να μεταφερθεί ο μηχανισμός με ρομπότ ή με τις ειδικές διαδικασίες που προβλέπονται, έτσι ώστε να μην καταστραφούν πολύτιμα στοιχεία...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου