Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Γιάννενα: Συμφωνία για τα έργα ενόψει Πανευρωπαϊκού


Ένα καθοριστικό βήμα για την προοπτική να καταστεί και πάλι η λίμνη Παμβώτιδα ένα διεθνές κέντρο κωπηλασίας αποτελεί η αποστολή επίσημου εγγράφου από την Κωπηλατική Ομοσπονδία του Καναδά, που ζητά να αξιοποιήσει και πάλι τον στίβο της Παμβώτιδας για την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας το 2018. Η Εθνική Ομάδα Νέων του Καναδά βρέθηκε στη λίμνη Παμβώτιδα και στις εγκαταστάσεις του ΝΟΙ πριν από δύο μήνες ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων στη Βουλγαρία και τα μέλη της αποστολής εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το επίπεδο της προετοιμασίας, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, τις υποδομές, αλλά και τη φιλοξενία.

Έτσι, εκφράζουν το ενδιαφέρον τους να επιστρέψουν το διάστημα 24 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου του 2018 με μία αποστολή 45 ατόμων που θα προετοιμαστεί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα θετικό προμήνυμα ενόψει και της διοργάνωσης του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων το 2019 που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Ιωαννίνων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΝΟΙ Χρ. Αλεξίου οι εξελίξεις διαφαίνονται ευνοϊκές και αυτό αποδείχθηκε και στη συζήτηση που έγινε στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία, για τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η πρόταση ανάληψης του Πανευρωπαϊκού έγινε ομόφωνα αποδεκτή γιατί όλοι γνωρίζουν ότι η Παμβώτιδα διαθέτει έναν από τους καλύτερους φυσικούς στίβους κωπηλασίας που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις», σημείωσε ο κ. Αλεξίου.

Συμφωνία για βελτιώσεις Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής που συγκροτήθηκε για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξίου έχει γίνει μία πρώτη καταγραφή των απαραίτητων έργων που θα βελτιώσουν τις υποδομές και οι οποίες σύμφωνα με μία αρχική εκτίμηση φτάνουν τις 120.000 ευρώ. Η πολιτεία έχει δεσμευθεί ότι θα συνεισφέρει με ποσό 150.000 ευρώ και αντίστοιχα ένα χρηματικό ποσό 50.000 ευρώ έκαστος θα διαθέσει η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Σε αναζήτηση προπονητών Στο αγωνιστικό επίπεδο, μετά την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος από το ΝΟΙ η προσοχή αυτή την περίοδο έχει επικεντρωθεί στην αναζήτηση και συμφωνία με προπονητές.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η τελική αξιολόγηση των αιτήσεων οκτώ συνολικά προπονητών, που έχουν εκδηλώσει το σχετικό ενδιαφέρον, ωστόσο το μείζον ζήτημα για το ΝΟΙ είναι η ανάληψη του τεχνικού επιτελείου από κάποιον αρχιπροπονητή.

ele.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου