Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Διαταγή στη Google να μπλοκάρει όλα τα emails που ψηφίζουν για ανεξαρτησία στην Καταλονία

«Μπαρούτι» μυρίζει η κατάσταση στην Ισπανία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας με μία πρωτοφανή απόφαση έδωσε εντολή στην Google να μπλοκάρει όλα τα e-mails που χρησιμοποιούνται για να ψηφίσουν για την ανεξαρτησία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Καταλονία έδωσε εντολή προς τον γίγαντα της τεχνολογίας Google να αποσύρει οποιαδήποτε εφαρμογή και να μπλοκάρει όλα τα e-mails που αφορούν στην ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία.

Επιπλέον, με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, πάνω από 140 ιστότοποι που σχετίζονται με το «αντισυνταγματικό» (σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση) δημοψήφισμα πρόκειται να διαγραφούν.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ισπανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγο εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί. «Επιμένω ότι δεν θα υπάρξει δημοψήφισμα την 1η Οκτωβρίου», δήλωσε ο ντε Βίγο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επαναλαμβάνοντας τη θέση της κυβέρνησης πως η ψηφοφορία είναι παράνομη.
Κάρλες Πουτζδεμόντ: Οι ψηφοφόροι θα ενεργήσουν ειρηνικά την Κυριακή

Ο ηγέτης της Καταλονίας είναι πεπεισμένος πως όλοι οι ψηφοφόροι θα ενεργήσουν ειρηνικά την Κυριακή που η περιφέρεια καλείται να ψηφίσει σ’ ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της το οποίο έχει κηρυχθεί παράνομο από την Ισπανία.

«Δεν πιστεύω πως θα υπάρξει κάποιος που θα χρησιμοποιήσει βία ή που θα θελήσει να προκαλέσει βία η οποία θα αμαυρώσει την ανεπίληπτη εικόνα του κινήματος της καταλανικής ανεξαρτησίας ως ειρηνικού», δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Κάρλες Πουτζδεμόντ.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στην ισπανική αστυνομία, χιλιάδες μέλη της οποίας στέλνονται στην περιφέρεια της Καταλονίας για να εμποδίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα, να ενεργήσουν με την επαγγελματική μάλλον παρά με πολιτική ιδιότητα όταν θα εκτελούν την Κυριακή τα καθήκοντά τους.

«Θα ήθελα να χρησιμοποιήσουν τα ίδια κριτήρια που χρησιμοποιεί η καταλανική περιφερειακή αστυνομία. Όχι πολιτικά κριτήρια, όχι βάσει πολιτικών εντολών, αλλά με κριτήρια αστυνόμευσης και επαγγελματικά», δήλωσε.
Eυρωπαϊκες χώρες καλούν τους πολίτες τους σε επαγρύπνηση ενόψει του δημοψηφίσματος στην Καταλονία

Ευρωπαϊκές χώρες κάλεσαν σήμερα τους πολίτες τους σε επαγρύπνηση ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την Κυριακή για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας τροποποίησε στον ιστότοπό τους τις ταξιδιωτικές οδηγίες της για την περιοχή και συστήνει στους Γερμανούς πολίτες που βρίσκονται στην Καταλονία «να παρακολουθούν τα τοπικά ΜΜΕ, να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις (…) και να τηρούν κατά γράμμα τις συστάσεις των δυνάμεων επιβολής της τάξης».

«Το ενδεχόμενο μιας κλιμάκωσης δεν μπορεί να αποκλειστεί» επισημαίνει το υπουργείο.

«Αποφύγετε τις διαδηλώσεις. Να είστε σε επαγρύπνηση» προειδοποίησε από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας. Συστάσεις προς τους πολίτες του εξέδωσε και το Λονδίνο.

Χθες, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ζήτησε από τους Γάλλους να «παραμείνουν στο περιθώριο πιθανών μετακινήσεων πλήθους».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου